|
| Autor | Teade |
|---|
oldmoped Admin
Postituste arv: 542 Age: 40 asukoht: Mopeedikeskus Registration date: 11/02/2007
 | Pealkiri: Sõiduvarustus Esm Okt 13, 2008 12:48 pm | |
| Tekkis siis huvi, kas ja mis sõiduvarustust mopeedi/rolleriga sõites keegi kasutab - kas sõidetakse tavalises igapäevariietuses või on kasutusel spetsiaalsed sõidujoped/püksid/kombed/saapad. Millised kiivrid kellegi kasutuses on - kas vanaaegsed munakoored, tänapäevased lahtised või lausa astronaudid või krossikiivrid.
Ise olen väga seinast-seina, sõltuvalt vägapaljus ilmast ja sõiduvahendist. Võrride ja tomostega normaalse ilma korral valdavalt tavariietuses (mis minu puhul tihti tähendab kas Jokamiehe metsakomplekti või miltech'i laigulist komplekti), kolmerattalise Zid'i ja rolleriga tihedamalt Roleffi spetsiaalse tekstiilist sõidujopega, millel kõvakaitsed on küll "taskutest" välja võetud. Korralike sõidupükse pole veel raatsinud osta ja selletõttu peab kasuatama mingeid kodus olevaid tugevamaid kas sõjaväe või metsamehepükse. Jalanõudena käigus kas sõjaväesaabas, või mõned olemas olevatest spetsialsetest mootorrattasaabastest. Viimaste sittade suusailmade ajal on paar korda juhtund ka seda, et sai rolleriga linnas käidud lausa kaheosalises 70' stiilis nahkkombes. Eks see võis kõrvaltvaatajaile naljakas tunduda aga endal oli täiesti mõnus olla. Jahedamate ilmadega valdavalt riiete all ka soe pikk spordipesu ja ülakehal lisaks ka windstopper materjalist särk.
Kiivrite kohapealt olen sajaprotsendiline lahtiste kiivrite pooldaja ja vastavalt ilmale kasutan kas tänapäevaseid "munakoori" või kaetud kõrvadega lahtiseid kiivreid + sõiduprille. Rikkamaks ja ilusamaks saades plaanis osta näo ette käiva visiiriga "piloodikiiver"... siiani pole veel raatsinud. |
|
 | |
guits vana kala

Postituste arv: 102 Age: 39 asukoht: saaremaalt-järvani Registration date: 02/03/2007
 | Pealkiri: Re: Sõiduvarustus Esm Okt 13, 2008 4:24 pm | |
| rohkem siuke pühapäeva tiirutaja( metalliotsija selga ja metsa) kiivriks iki vana munakoor  külavahel totakaks ka peetud  |
|
 | |
Priit_IZ vana kala

Postituste arv: 173 Age: 31 asukoht: Tallinn ja Harjumaa (kuidas kunagi) Registration date: 23/05/2007
 | Pealkiri: Re: Sõiduvarustus Kolm Okt 15, 2008 6:24 pm | |
| Varem, mis juhtus - nahkmantel ja laenatud "rootsi pott". Hetkel aga paksud pruunid nahkpüksid, rootsi militari saabas, seljas olenevalt ilmast miski T-särk ja kampsun, peal ühele endurotajale ebapiisavaks jäänud sõidujope. Ehk, siis püks ja jope teise mehe second hand rätsepatöö  Peas on lahtine Freelander klaasiga kiiver. Avatarist ka pisut näha. Klaas õigustab mu puhul ennast üsna kähku, muidu kole kähku hambavahed sääski täis. Aegu tagasi sõber poest selle kiivri ostis, motopisik jättis mingi hetk mehe maha (vabatahtlikus on vaieldav siinjuures  ). Aastaid tagasi laenasin seda kiivrit "korraks" omale, tagasi pole küsitud  nii see mu kätte jäänudki. Kiivrisukk on kah muidu. Jahedama ilmaga hoiab lõusta nati soojas. Ära ka ei tunta, kui mingi sigaduse, või mõne muu ebaviisaka manöövriga külavahel hakkama saan  Vot see nigu tavaline sõiduvarustus, mis hetkel maal. Kui linnaoludes tekib idee sõitma minna ja maale "õige" mopovarustuse järgi minna ei saa, või pole rentaabel, siis ajan tsikli astronaudi pähe, aga lahtisega ikka mugavam  |
|
 | |
Romka areneb
Postituste arv: 258 Age: 36 asukoht: Jõgeva Registration date: 17/03/2007
 | Pealkiri: Re: Sõiduvarustus Kolm Okt 15, 2008 7:39 pm | |
| |
|
 | |
kuivati
Postituste arv: 45 Age: 20 asukoht: Tallinn Registration date: 08/12/2007
 | Pealkiri: Re: Sõiduvarustus Püh Okt 19, 2008 1:45 pm | |
| Minu varustus on järgmine. Peas kannan tavaliselt ühte veneaegset kiivrit. Laenasin selle klassikaaslase käest kuna oli vaja mopeed mõõda maantee äärt maale viia. Muidu ma maal kruusateede peal kiivrit ei kasuta eriti. Ma lubasin selle kiivri juba nädal peale laenamist tagasi viia aga siis ma lõhkusin kogemata klaasi ära ja nüüd on see juba teist aastat minu käes. Klaasi ma tõmbasin teibiga kokku aga see teip seal klaasil vähendaab niipalju nähtavust, et ma ei kasuta seda üldse. Kiivril oli sees mingi kleepuma hakanud poroloon ja ma olin sunnitud kiivri sisemise pinna ajalehega kinni katma. Kiiver on selline:     Jalas on mul enamasti kummikud. Külmemate ilmadega ma kannan ``USA Today`` poest saadud kasutatud usa sõjaväesaapaid. Püksid on tavalised õueteksapüksid. Seljas on lühike särk, mingi pikkade varukatega särk (külmema ilmaga isegi 2tk) ja jope. Müts on musta värvi päti müts. Ja käes ma kannan kaks paari kindaid. |
|
 | |
krossitaja
Postituste arv: 16 Age: 19 Registration date: 18/05/2008
 | Pealkiri: Re: Sõiduvarustus Püh Okt 19, 2008 8:02 pm | |
| Peas on mul tavaliselt jalgrattakiiver või krossikiiver koos prillidega, soojadeilmadega on seljas tressipluus jalas teksad või vabaaja püksid ja jalas potased, külmemateilmadega on seljas talvejope või tuulekas, jalas on paksud suusapüksid ja potased või talvesaapad. |
|
 | |
Gen
Postituste arv: 176 Age: 39 asukoht: Pärnu Registration date: 03/10/2007
 | Pealkiri: Re: Sõiduvarustus Reede Okt 24, 2008 8:09 pm | |
| Minu sõiduriietus on igapäevane.Praeguste ilmadega on täiustatud kampsunite sokkide ja muude sooja hoidvate vahenditega. Kiiver on lahtine klaasiga kiiver(algul olin skeptiline aga juba esimene sõit näitas klaasi kasulikkust).Jahedaga tuli muretseda ka korralikud kindad.
Kord tööpäeva lõpus ladistas meeletult vihma(koju oleks jõudnud läbi vettinuna).Poole tunnine oote aeg ei näidanud ka vihma vähenemist.Nii sai kõrval ehitus poes käidud ja sealt toodud korralik vihma ülikond 150kr.Valida oli kas sõjaväe värvides või orants,otsustatud sai viimase kasuks(ehk olen teedel rohkem nähtav).On teine mitmeid kordi asja ette läinud ja nüüd sõidab sadula all alati kaasa. |
|
 | |
Mini

Postituste arv: 111 Age: 16 asukoht: Tartumaa, Rõngu Registration date: 09/12/2009
 | Pealkiri: Re: Sõiduvarustus Püh Märts 07, 2010 12:04 pm | |
| Surgin jälle vana teemat. Soojematel aegadel jalas teksad ja botased, kampsun t-särgi peal ja varem oli peas jalgratta kiiver (nüüd on astronaudi kiiver, oleks võinud osta lahtise kiivri  , aga kõige paremini sobis astronaut, nii et otsustasin võtta ikkagi selle). Jahedamate ilmade puhul seljas veel paks talvejope ja jalas paksud talvepüksid. Kiiver selline:  |
|
 | |
|