HomeKKKOtsiRegistreeriLogi sisse

Share | 

Abimootoriga jalgratta ketirattad.

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Go down 
AutorTeade
Gen

Postituste arv: 347
Registration date: 03/10/2007

PostitaminePealkiri: Abimootoriga jalgratta ketirattad.   Püh Okt 09, 2011 8:30 pm

Maal kuuri seinal on aastaid rippunud ketirataste komplektid.
Eile sai neile käsikülge pandud.Selgus et kõik on erinevad.Erinevus on just kodarate poolses plekis.
Esimene varjant:

Plekk on samade avadega mis ketiratas.

Teine varjant:

Mõned avad on suletud.

Kolmas varjant:

Kõik avad on suletud.

Huvitav kas tegu on eriaastakäikude varjantidega või erinevates tehastes valmistatutega??
Tagasi üles Go down
mellpoiss

Postituste arv: 577
Registration date: 18/03/2008

PostitaminePealkiri: Re: Abimootoriga jalgratta ketirattad.   Püh Okt 09, 2011 9:29 pm

Esimese hooga tundub, et see pildilolev kolmas variant ei puutu üldse asjasse, see pärit hoopis al. rummuga Riga 5;7 küljest.
Küll aga olen trehvanud ka silmaspeetava tüübi aukudeta varianti.
Põhjuste või tootjaerinevuste kohta info ja tähelepanekud puuduvad, sest reeglina sattuvad kätte ainult plekid või rattad mille kuuluvust raske eristada.
Hammakate teemal lisaks, olen näinud ka keermega rummule kinnituvat varianti, väidetavalt varajased Gaujad olid sellistega varustatud. Ka kahte sellist eripärast tehaseseisus, parajalt hävinenud Gaujat on silmaga nähtud.
Eile sai Jaaniga sirvitud Penza tehase MV 16 mudeli manuaali, ka seal oli tagarummujoonisel keermega kinnituv ketiratas paistmas. Iseasi kas see tegelikkuses ka nii oli?
Tagasi üles Go down
Gen

Postituste arv: 347
Registration date: 03/10/2007

PostitaminePealkiri: Re: Abimootoriga jalgratta ketirattad.   Püh Okt 09, 2011 9:53 pm

Selle Riga 5;7 varjandi võib välistada.Mul on üks jalgratta sisuga Riga 5 rumm mille küljes on ketiratas,mis on küljelt vaadatuna SIRGE,need kõik on aga"kummis"(väli ja sise serv on omavahel nihkes)Riga 7 on peale kõige ka keskmine ava suurem.

Kõik varjandid on just kodarate külge kinnituvad ja tundub et neid on nii ka kasutatud.

Ma tean et kunagi on seal "garaasis" olnud D4 mootoriga jalgratas,MB-42,MB-44 ja kaks Riga-7t.Viimased olid komplektsed kui sealt "lahkusid".
MBde tagarattad olid kasutusel jalgrataste all kuni vanaisa surmani.

Huvitav kas nüüd vastasin ka oma küsimusele ?Laughing
Tagasi üles Go down
mellpoiss

Postituste arv: 577
Registration date: 18/03/2008

PostitaminePealkiri: Re: Abimootoriga jalgratta ketirattad.   Püh Okt 09, 2011 10:06 pm

Gen kirjutas:
Selle Riga 5;7 varjandi võib välistada.

Mu vanad silmad ütlevad, et jutuksolev kolmas on lausa mingil põhjusel ketiratta külge kinni needitud? Veel on plekis mingi kahtlane auk?
Ei ole trehvanud sellist valtsitud tasapinnaerinevusega plekki kodaratesse kinnitumise puhul?
Aga kindlasti ei ole ma ka kõiki ilmaveidrusi näinud, Embarassed
Pista pilti selle komplekti tagaküljest, enne ei usu, Very Happy
Tagasi üles Go down

Abimootoriga jalgratta ketirattad.

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Tagasi üles 
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1