Tere!
Kord aasta ja rohkem tagasi just natuke enne mu 18ndat sünnipäeva sai teatud kasutaja endale naabrimehelt Riga 12 raami ja rattad. Mis välja nägid sellised:

Nagu pildilt näha, on puudu tagakiik, mille kaasfoorumlane siit foorumist hankis. Lisaks sellele oli "naabrimees" kunagi teinud oma masinale tuuningut, väikeste kollaste laigukeste näol siin ja seal. Kaasfoorumlasele aga see värv ei meeldinud ja tõmmatigi masina kollastele detailidele uus võõbe peale. Tooniks konna roheline. Paar nädalat peale mu sünnipäeva, Märtsi algusel eelmisel aastal pakkus kaasfoorumlane masinat mulle müügiks. Ostsin ära. Seisukord oli üldjoontes selline:

Pildil tundub raam enam-vähem komplektne, kuid tegelik seisukord päris selline polnud. Kogu ratas tuli ise kokkupanna. Olemas oli mul ka mootor, mille ma kunagi segadushoos ostsin. Eriti hea oli just see, et tegemist oli ©-57 mootoriga, mille väljalaske aasta oli täpselt 1974 nagu raamilgi. Peal on asjal veel "väike" karburaator (K-35 ja mingi täht) ja pedaalid. Eelneva omaniku sõnul oli mootorremonditud ja kõik simmerlingid ja laagrid uued, mis tundus ka tõsijutt olevat. Ainukeseks suuremaks mureks oli pooleks saetud ja mittekomplektne pedaali võll, mille eelmisel suvel ära vahetasin. Mootor sai siis ka uued kolvirõngad, kolvi koos kõige sinna juurde kuuluvaga. Üks hägune keldripilt mootorist:

Suve lõpuks olid mootor ja raam koos. Alguses uskusin, et tuleb raskusi summuti leidmisega, kuid vanarauda ära viies leidsin oma garaa¾ist ka selle. Näruse, kuid siiski olemas (olen avatud pakkumistele summuti osas). Sügisel jäi aga asi soiku. Mootor on raamil, juhtmestik vajab lõpetamist, trossi ühendamist. Üks mitte kõige parem pilt:

Asi on üsna värviline ja tulevikus tahaks ta üle värvida. Heledad osad jätaks originaal värvi alla, tumedad aga laseks uuesti samatooni.
Probleemidest:
Kus kohast leida seisuhargi vedru ja kuidas see kinnitub?
Millised detailid käivad spidomeetri mootori poolses ajamis? Mis hakkab sidurilt spidomeetri trossi ringi ajama?
Värvimise osas soovitusi? Ehk kas pulbervärv jääks väga silmariivama?
On kuskil motopoes saada trossikinnitus "vidinaid", mis näeksid sarnased vanadele välja?