HomeKKKOtsiRegistreeriLogi sisse

Share | 

Jupats-Karpatõ

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Go down 
AutorTeade
jupats

Postituste arv: 10
Registration date: 18/10/2009

PostitaminePealkiri: Jupats-Karpatõ   Kolm Juun 15, 2011 8:18 am

Tere!

Tegemist pole minu masinaga, aga tahaksin teada, mis puudu ja vale. Mopeedi väljalaskeaasta on 1984. Sõitnud on ta vähe tegelase jutu järgi, alla 1000 km. Esmapilgul jääb silma mootor. Loogiliselt peaks algselt peal olema S-62. Mootor on küll käsikäikudega, aga siduripoolne kaas on jälakäikudega V 501 M oma. Vahest on kaas vahetusse läinud? Puudu eest porilaua pealt ka märk. Ning kas ka sumbuti õige on? Ka paagikummid tunduvad kahtlased, on siledad ja ilma ringideta.

Pildid aadressil:
http://fotoalbum.ee/photos/eugu1/85814587/

Tagasi üles Go down
mellpoiss

Postituste arv: 577
Registration date: 18/03/2008

PostitaminePealkiri: Re: Jupats-Karpatõ   Kolm Juun 15, 2011 8:37 am

Läbisõidu järgi tundub puudu olevat õige peremees, kes tihemini ratsut sõitma viiks! Very Happy
Ju see küljekaan mingil põhjusel kunagi vahetusse läks.
Sellist paagikummi pole mul varem näha õnnestunud ja sumpsi kohta ei oska ka miskit tõsiteaduslikku analüüsi anda.
Muidu igati vinks-vonks massin.
Tagasi üles Go down
Gen

Postituste arv: 347
Registration date: 03/10/2007

PostitaminePealkiri: Re: Jupats-Karpatõ   Kolm Juun 15, 2011 11:46 pm

Igati ilus masin Laughing
Mootor peaks olema kas ©-62 või ©-58.Sellel isendil arvan et oli esimene.Mootori number peaks andma selguse kas mootor on raamiga samast ajast.
Mingil põhjusel on tõesti siduri poolne kaan välja vahetatud(võid ju omanikult küsida miks?).V-50M tähisega mootorid läksid tootmisse 90date algul.
Juba esimestel reklaam fotodel on masinal selline summuti,paistab õige asi olevat.
Selliseid paagikumme näen küll esmakordselt.

Muidu paistab masin suht tehase konditsioonis olevat.

Nagu Mell juba mainis :tuleks masinat rohkem sõidutada Laughing
Tagasi üles Go down
zxr
vana kala

Postituste arv: 27
Registration date: 02/03/2007

PostitaminePealkiri: Re: Jupats-Karpatõ   Nelj Juun 16, 2011 4:31 pm

Sumbuti on minu meelest suure töenäosusega originaal.
Paagikummid on küll huvitavad-pole samuti selliseid varem kohanud.
Kui mulle satuks selliste paagikummidega bensiinipaak-vötaksin need küljest ja uuriksin lähemalt.
Ma ei imesta kui need ongi tehasetoodang.
Esimestel Karpatõdel olid paagi küljekummid valmistatud kummist,hiljem tehti neid aga juba plastikust.
Nõuka-ajal oli ju tavaline ,et esimesed mudelid olid hoolikamalt valmistatud,hiljem hakati aga odavamaid variante otsima.
Karpatõ 2-l need kadusid üldse ära.
Sama asi toimus esiporilaual asuva lõvimärgiga.Alul oli see siledapinnaline ,hiljem tavaline mustast plastikust käkk.
Võib-olla püüti Karpatõ 2-l paagikummide-plastikute arvelt kokku hoida,sest küljekarbid läksid ju suuremaks Very Happy
Samas kadus ära vajadus bensiinipaagile röngad keevitada-Milline aja ja materjali kokkuhoid!

PS: Ukrainas müüdud Karpatõdel oli isegi paagi külgete kleebised erinevad-mitte Karpatõ,vaid Karpati.
Tagasi üles Go down
jupats

Postituste arv: 10
Registration date: 18/10/2009

PostitaminePealkiri: Re: Jupats-Karpatõ   Laup Juul 02, 2011 7:49 pm

Karpatõ nüüd minu kätes. Spidomeetril kilometraa¾ 760 km. Seega uus pill tundub olema. Need paagikummid küll originaalis sellised pole olnud, sest selgesti näha kuda keegi neid on millegipärast viilinud, et ringikesi maha saada. Mõne pisivea leiab veel, nimelt on tagumisel rattal 5-6 kodarat, täpselt ei mäleta, katki. Esimesele porilauale käiv märk kah puudu ning üks küljekarp mõraga. Aga muidu igati korralik pillikene.
Mõned pildid ka:

Kõik pildid järgneval aadressil:
http://fotoalbum.ee/photos/eugu1/sets/1166497/

Kui keegi saab aidata mind kodarate ja märgi asjus siis oleksin tänulik.
Tagasi üles Go down

Jupats-Karpatõ

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Tagasi üles 
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1