|
|
| Autor | Teade |
|---|
Madys

Postituste arv: 5 Age: 18 asukoht: Urvaste Registration date: 30/05/2009
 | Pealkiri: Re: Spirit Series SP50Q-2 Kolm Mai 19, 2010 10:13 am | |
| | erikk kirjutas: | | Kust saada esitule pirni? Tondi motopoes ei müüda ja käisin ka kahes autopoes kus samuti ei müüdud. |
Mina sain enda esitule pirni Võrus Jüri 23a olevast motopoest. Aga kuna minul hakkas neid pirne väga tihedasti läbi minema siis modisin natuke pirnipesa ja juhtmeteotsikut ning panin sinna sisse nö šigulipirni mis valgustas üpris hästi. |
|
 | |
Romka areneb
Postituste arv: 395 Age: 37 asukoht: Jõgeva Registration date: 17/03/2007
 | Pealkiri: Re: Spirit Series SP50Q-2 Kolm Mai 19, 2010 4:35 pm | |
| Mina sain sellise 35/35W pirni Olerexi tanklast hinnaga 13kr/tk |
|
 | |
erikk
Postituste arv: 11 Age: 18 Registration date: 11/01/2010
 | Pealkiri: Re: Spirit Series SP50Q-2 Kolm Mai 19, 2010 9:49 pm | |
| Aitäh vastamast! Kuna juhtus ka pisike äpardus, siis äkki keegi teab kust saada uut suunatule klaasi. Tondil ei olnud. |
|
 | |
kuivati
Postituste arv: 64 Age: 22 asukoht: Tallinn Registration date: 08/12/2007
 | Pealkiri: Re: Spirit Series SP50Q-2 Laup Okt 30, 2010 12:22 pm | |
| Minu mopp on siiani korralikult tõõtanud, kuid remontimiseta pole ma siiski pääsenud. Praeguseks hetkeks on läbitud 10100km. Alustan sellest, et suvel lagunes ära laager, mille peale toetub tagumine ketiratas. Õnneks olin ma lagunemise hetkel kodule lähedal ja sain rahulikult tagasi jalutada. Laager pidas vastu umbes 8500km sõitu. Mopp on üle elanud kaks kukkumist. Ühegi kukkumise ajal polnud mina roolis(ptüi ptüi ptüi). Esimene kukkumine toimus kevadel. Tuli üks sugulane külla(tüdruk). Talle pakkus võrridega sõit täitsa huvi. Siis õpetasin ta oma võrr Riga7-ga sõitma, kuna sellega on alguses kõige lihtsam. Sõitsime niisama rigi ja lõpuks tahtsime üle ühe põllu sõita. Põllul oli võrriga natuke raske sõita, kuna jõudu jäi väheks. Siis ma näitasin talle ette, kuidas mopiga sõita. Selle sai ta ka üsna kiiresti selgeks ja pärast ta ainult sellega sõitiski. Kuid kahjuks lendas talle varsti putukas silma ja ta kukkus. Õnneks olime me kukkumise ajal kruusateel, ning vigastada said vaid põlved ja küünarnukk. Käelabad jäid tänu korralike kinnaste kandmisele terveks. Mopil läksid katki esituli, kaks suunatuld, lenks, peegel ja jalaraud. Esitule ma tõmbasin lihtsalt mäkaivari teibiga kinni. Liimimine oleks tülikas olnud, ning ilmselt mitte eriti vastupidav. Teine kukkimine toimus suvel. Ükspäev otsustasime koos sõpradega võrridele hääled sisse ajada ja ujuma minna. Ujumiskohta läksime mõõda põllu-ja metsateid. Kuid tagasi ei viitsitud enam sealtkaudu minna. Mina ei olnud jällegi nõus mõõda suuremaid teid sõitma, kuna kellegil polnud kiivrit kaasas ja ma olin juba kiivrita sõidu eest varemalt hoiatuse ära saanud. Siis ma vahetasin mopijuhi rolli pakikal oleva sõbraga, ning me läksime koju mõõda asfaltteed. Teepeal ma rääksin vahetevahel juhiga juttu. Ühel korral ta aga ei kuulnud mu juttu ja põõras siis pea paremini kuulamiseks minu poole. Pea põõramise ajal võttis mopeed suuna põllu poole. Ma juhtisin sõbra tähelepanu sellele, kuid päästa ei andnud enam midagi. Põllule jõudes kadus juhitavus, ning me lendasime mõlemad maha. Mopp jäi külgepidi mulda kinni ja purustused olid tänu sellele väiksed. Sõber ja mina jäime ka terveks. Mopil murdus tagumise piduri hoob ja lenks paindus kõveraks. Lisaks sellele murdus tagumisel veljel 5 kodarat ja ka tagumine hark paindus kõveraks. Hiljem said muidugi kõik need vead parandatud. Mõlemale peeglile olem pidanud uued kinnitused tegema. Vasakpoolne peegel oli koguaeg garaasi seina vastus ja lagunes lõpuks ära. Parempoolse peegli kinnitus läks katki esimesel kukkumisel. Uute kinnitustega on selline jama, et peegli asendit ei saa reguleerida. Aga aeg-ajalt lähevad nad paigast ära ja siis saab nad paika vaid mutrivõtme abil. Tähelepanekuid on suve jooksul veel olnud, kuid hetkel ei tule enam midagi meelde. Kui midagi olulist meenub, siis kirjutan jälle. Pildid: Kahjustused peale teist kukkumist.   Matkamiseks ja kolaveoks on see mopeed viimase peal. Ruumi jagub kõigele vajalikule.   Suunatuledele tegin ka remondi. Saega saagisin murdumiskoha ümber väikese kanali ja panin traadi sellesse kanalisse ning pingutasin ära. Sõber lasi veel kuuma liimi ka igaks juhuks traadile peale. Nüüd pole suunatuled enam ära lagunenud.  |
|
 | |
Priit_IZ vana kala

Postituste arv: 241 Age: 32 asukoht: Tallinn ja Harjumaa (kuidas kunagi) Registration date: 23/05/2007
 | Pealkiri: Re: Spirit Series SP50Q-2 Laup Okt 30, 2010 4:30 pm | |
| Uh. Siukse loo peale ei oska muud soovida kui, et pea vastu... ... mopeed, pea vastu. |
|
 | |
erikk
 | Pealkiri: Re: Spirit Series SP50Q-2 Nelj Apr 14, 2011 8:24 pm | |
| Kevad käes ja mopp ootab sõitu. Probleem on aga selline, et esipidur võtab ainult ühe kohaga (võtab väga nõrgalt, peale keerates hakkab jõnksutama). Võimatu on linnas sõita, kui esipidurit peaaegu ei ole. Soovitage mida teha? Viga on algusest peale olnud, korra isegi avarii tehtud sellepärast. |
|
 | |
Priit_IZ vana kala

Postituste arv: 241 Age: 32 asukoht: Tallinn ja Harjumaa (kuidas kunagi) Registration date: 23/05/2007
 | Pealkiri: Re: Spirit Series SP50Q-2 Reede Apr 15, 2011 8:33 pm | |
| Emmi-aegadest tuttav jama. Rumm pehme ja kodara pingutamisega tõmbas rummu ovaalseks, nagu pardi muna. Pinguta kodarad ära, otsi keegi tuttav, kellel viisakam treipink, ning lase rumm uuesti ümmarguseks treida. Ajutise lahendusena on ka sellist jama tehtud, et piirituse, või kangema viina sees kampolipuru ära lahustatud, ning see ollus rummu sisse määritud. Tiba teeb paremaks, aga õige oleks ikkagi rummu kuju ümmarguseks taas ajada. Edu! |
|
 | |
haandi noor

Postituste arv: 25 Age: 22 Registration date: 30/01/2008
 | Pealkiri: Re: Spirit Series SP50Q-2 Püh Apr 17, 2011 11:46 am | |
| jah sõitsin ka ükskord autol tagant sisse ja võttis piduri lünklikuks, aga minul piisas sellest, et ratas maha, kodarad ära pingutada ja ratas peale, väike lünk jäi ikka sisse, aga on sõidetav  |
|
 | |
kuivati
 | Pealkiri: Re: Spirit Series SP50Q-2 Reede Juun 10, 2011 11:37 am | |
| Teen lühikokkuvõtte mõõdunud talvest ja kevadest. Praeguseks on natukene üle 12000km sõidetud. Talvel sai mitusada kilomeetrit sõidetud. Mopp tõõtas ka kõige külmemate ilmadega. Mingil ilmelikul põhjusel hakkas pidurihoova kõrv vms vastu tagakiiget käima. Õnneks oli võimalik seda kõrva natukene maha käiata. Peale seda on kõik korras olnud. Kevade poole vahetasin ära esimese ketiratta. See oli juba nii kulunud, et kett käis hammastest üle, kui sidurit natuke järsemini lahti lasin. Ühel ilusal pühapäeva õhtupoolikul otsustas linna sõites ketilukk lahti minna. Kett lendas otsapidi kuskile vastu ning läks umbes 10 cm ulatuses kõveraks. Lisaks sellele kadus ühe lüli vahelt rullik ära ning ketilukust kaks juppi jäid ka kadunuks. See tegi ketiparanduse kohapeal üpris võimatuks. Kuna linna oli veel 15 km jäänud ning ilm oli ilus, siis võtsin üleriided seljast ja jooksin mopeediga kergelt sõrkides koju. Pikemateks reisideks peab vist omale tagavara keti kaasa võtma. Mõne aja pärast läks tagumisel rattal 8 kodarat järjest katki. Mopeedi taguosa oli nagu vesivoodi vms. Õnneks olid tagavara kodarad kastis olemas ja sain need kohe külge panna. Roostet on see talv kõigile kroomdetailidele kõvasti juurde tulnud. Pilte ka:  Kevadel sai 70 km kauguselt mootorratta külgkorvi raam koos rattaga ära toodud. Mahtus ilusti ära ja sõita sai ka.   |
|
 | |
kuivati
 | Pealkiri: Re: Spirit Series SP50Q-2 Teis Juun 21, 2011 8:39 pm | |
| Kuna ma internetist omale vajalikku informatsiooni ei leidnud, siis pidin täna mopeediga raamatukogus käima. Tagasi tulles oli tuul vastu ja üks küngas tuli ka ületada. Künka ületamine ei sujunud kuidagi. Pidin isegi neljandalt käigult kolmandale minema, kuna mopp sõitis kolmandaga kiiremini kui neljandaga vedada jõudis.
Peale seda sõitu otsustasin ma piirajast loobuda. Kruvisin sisselasketoru lahti ning puurisin ja viilisin kütuse pealevoolu piirava augu sisselasketoruga sama suureks. Peale avause suuremaks viilimist hakkas mootor vabalt tõõle. Hääl oli selline vaba ja kerge.
Tegin kohe peale puurimist proovisõidu. Jõudu oli rohkem ning mopeed jõudis ka vastu tuult kiirust säilitada. Kiirus oluliselt üle 50km/h ei lähegi. Sirge tee peal saab kiirust kogudes 60km/h sisse.
Proovisõit oli 17,5 km pikk. Umbes pool sõidust oli asfalt ja teine pool kruus. Bensiini kulus natukene alla 0,5l. Arvutasin bensiinikulu 100 km kohta ning selleks tuli ~2,85l/100km.
Nüüd on vaja vaid spidomeeter hankida, et ma kogemata maantee peal kiirust ei ületaks. Proovisõidul kasutasin GPS-i, kuid seda on tülikas koguaeg kaasas tassida.
Oskab keegi õelda, kas segukruvi tõõtab selle mopeedi karbussil samamoodi nagu võrridelgi? Kui keeran segukruvi sisse, siis masin saab vähem kütet ja kui keeran välja, siis saab rohkem kütet? |
|
 | |
erikk
 | Pealkiri: Re: Spirit Series SP50Q-2 Nelj Sept 15, 2011 8:22 pm | |
| Mul juba sõidetud selle võrriga ca.2700km ja käivad vaikselt mõtted, et võiks taha suurema hammasratta panna, et mopp paremini vedada jõuaks  Äkki keegi teab milline hammakas sinna sobib? |
|
 | |
Gen
Postituste arv: 337 Age: 40 asukoht: Pärnu Registration date: 03/10/2007
 | Pealkiri: Re: Spirit Series SP50Q-2 Nelj Sept 15, 2011 8:58 pm | |
| Lihtsam ja odavam on mootori ketiratas ära vahetada.Poodides on pakkuda 13-17hambaga ketirattaid.
Väike näide: Tehasest mootris on 14hammast tagarattal 42hammast ülekanne tuleb 3.
Vahetades tagaratta 45hamba vastu same ülekandeks 3,2.
Paneme mootorisse 13hambaga jätame tagarattal 42hammast on ülekanne 3,2.
Tulemus on ju sama.
Palju on sinul ketiratastel hambaid(tehase masinal on need ühe mootori pildiga pirkal ära toodud)
|
|
 | |
|