|
| Autor | Teade |
|---|
allanv
Postituste arv: 5 Age: 27 Registration date: 19/10/2010
 | Pealkiri: karpatõ 1991? Teis Okt 19, 2010 8:29 pm | |
| Tere! Avastasin garaazhist 2 mopeedi ja tekkis küsimus, mis markidega/aastaga täpselt on. Dokumentide peal näitab, et Karpatõ on 1991. aastast. Aga hästi ei taha uskuda, kas tõesti see võib vastata tõele? Ma pakuks et ta on 1980te pill...  Sinine peaks olema Delta? aga aastat üldse ei oska pakkuda....  Sooviks veel küsida, et mis hinnaga neid tänapäeval võiks müüa? Parimat Allan |
|
 | |
oldmoped Admin
Postituste arv: 926 Age: 41 asukoht: Mopeedikeskus Registration date: 11/02/2007
 | Pealkiri: Re: karpatõ 1991? Teis Okt 19, 2010 9:30 pm | |
| Esimesel pildil "Karpatõ II" ja aastaarv võib täitsa reaalne olla - tootmises oli see versioon 80ndate teisest poolest kuni kuskil 90ndate teise poole või lausa lõpuni. Kuna tundub, et algselt on tegu olnud "pikkade" küljekarpidega, siis rohkem kaldub sinna 90ndate poole. Asi on üritatud ise teha sport versiooniks - esiporikas on algse alumise asendi pealt ise suvaliselt üles tõstetud, sumpat ümberkeevitatud ja kahjuks ka porilaua tagumine osa koos tulega asendatud delta päritolu plekitükiga... aga üldiselt on täitsa taastatav masin.
Delta täpset aastaarvu ei julge millegi järgi pakkuma hakata - millalgi vahemikus 86-98. Kandiliste mootorikaante järgi pakuks, et päris esimeste tootmisaastate oma ei ole. Üldine olukord tundub pildi järgi jällegi täitsa tehtav ja heas kompletsuses masin.
Hinnaskaalaga on neil mõlemil tunduvalt keerulisem, täpset konkreetset turuhinda sellistel masinatel ei ole. Sõltuvalt konkreetsete eksemplaride pisidetailide olemasolust ja loomulikult ka tehingupooltest, vahetavad sellised tavaliselt omanikku 100 ja 3000 krooni vahel. Kuna üldpildi järgi täpsemat seisukorda hinnata ei saa ja masinate sisse ka ei näe, siis pakuks mõlema reaalsed müügihinnad, millega neid ka maha müüa lõpuks õnnestub, sinna 1000-1500 vahele... aga eks osta.ee ja 1.- alghind näitab momendi reaalse turusituatsiooni... ja vahetevahel võib tänu inimeste hasardile ka imesid juhtuda. _________________  |
|
 | |
allanv
 | Pealkiri: Re: karpatõ 1991? Teis Okt 19, 2010 10:21 pm | |
| Tänan vastuse eest.
1000 krooni eest saab tänapäeval vana vene jalgratta osta...miks siis mopeedid nii odavad on? |
|
 | |
oldmoped Admin
Postituste arv: 926 Age: 41 asukoht: Mopeedikeskus Registration date: 11/02/2007
 | Pealkiri: Re: karpatõ 1991? Kolm Okt 20, 2010 6:14 am | |
| Erinevalt vanast jalgrattast on tarbeesemena vanad veneaegsed mopeedid peaaegu väärtusetud. Nende ostjateks on kaks konkreetset sihtrühma - poisikesed, kellel rolleriraha ei jätku ja nostalgitsevad vanainimesed, kes neid iluasjaks, for fun või siis mingil imelikul kogumis ja taastamiseesmärgil (et saaks näo teha, et on ka peaaegu vanatehnikaga tegelejad) ostavad. Eks Sinu masinate saatus, kui need müüki paned, saab olema deltal tõenäoliselt poisikeste külavaheteed ja suhteliselt lühike masina eluiga ning karpatõl mõni imelik vanainimene, kes selle korda teeb, enamvähem originaali komplekteerib ja siis vahest mõnel ilusal päikeselisel pühapäeval pisikese tiiru kuskil teeb, muul ajal aga kuskil soojas ja kuivas kohas hoiab.
Aga see pakutud hinnaskaala, oli konkreetselt minu isiku versioon sellest ja võibolla on kaasfoorumlastel teistsugused ja Sulle meeldivamad arvamused. Loodame, et keegi peale minu veel kommenteerib. _________________  |
|
 | |
allanv
 | Pealkiri: Re: karpatõ 1991? Kolm Okt 20, 2010 12:29 pm | |
| Ma mõtlesin, et ühe võiks maha müüa, näiteks Delta (1000 kr eest) ning Karpatõ jätaks endale ja sõidaks suvel ringi kui mahti tuleb. |
|
 | |
Mini

Postituste arv: 216 Age: 16 asukoht: Tartumaa, Rõngu Registration date: 09/12/2009
 | Pealkiri: Re: karpatõ 1991? Kolm Okt 20, 2010 6:01 pm | |
| Ilmselt mina kuulun hoopis teistsugusesse gruppi; nostalgitsev noormees. Rollerid huvi ei paku ning mind just huvitavad vanemad sorti masinad (mida vanem, seda uhkem).
Võib-olla võiks Delta hind natuke kõrgem olla. 1500 krooni, ma pakuks (kui masin ikka sõidab).
Ma arvan, et see Delta on 90'nda aasta paiku toodetud. |
|
 | |
allanv
 | Pealkiri: Re: karpatõ 1991? Nelj Okt 21, 2010 7:11 pm | |
| Delta saigi maha müüdud praktiliselt 1 päevaga. |
|
 | |
Nobody
Postituste arv: 2 Age: 25 Registration date: 11/10/2010
 | Pealkiri: Re: karpatõ 1991? Teis Okt 26, 2010 10:05 pm | |
| Tunnistan end süüdi! Olen see poisike, kes Delta sooja garaazi soetas. Et siis suurem puhastus ja õlitamine teoksil. Minule oli see hunnik rõõmu praktiliselt 12+ aasta tagusest ajast, mil viimati sellist asja näppida, katsuda sain. Kahju oli küll oma "esimese" müügist kuid ehk praegune seda veidi leevendab. Asi minujaoks üsnagi hea, tuled esimesel pilgul ei töödanud, samuti spidomeeter. Pole nende hingeellu veel jõudnud süüvida, igapäev nõuab oma. Tegemist sellega on, minujaoks aga asja saab. |
|
 | |
oldmoped Admin
 | Pealkiri: Re: karpatõ 1991? Kolm Okt 27, 2010 8:17 am | |
| Tore, et headesse kätesse läks! _________________  |
|
 | |
allanv
 | Pealkiri: Re: karpatõ 1991? Püh Juun 26, 2011 11:44 am | |
| |
|
 | |
|