|
|
| | kriminaalid - kiire Mini mopsi projekt. | |
| | Autor | Teade |
|---|
kriminaalid
Postituste arv: 10 Age: 21 asukoht: Viljandi-Tallinn Registration date: 09/10/2010
 | Pealkiri: kriminaalid - kiire Mini mopsi projekt. Püh Okt 17, 2010 11:14 pm | |
| Otsustasin üle pikkade aastate jälle enda mopsi käsile võtta. Mopsiks kutsun teda sellepärast, et see on tema hellitusnimi, kõlab kuidagi paremini.  See konkreetne masin sai kunagi ammu ostetud poest tutikana, aga tal eluaeg mingi viga küljes olnud - soojast pärast ei käi. Üle 10 aasta tagasi leidsin ma selle pilli kuurinurgast, ostsime klassivennaga kütust ja põristasime nii kaua, kuni enam käima ei läinud. Jahtus maha, sõitsime edasi. Remonti sai ka talle teostatud. Ühel hetkel ununes see masin ära, kuna sain endale uue lääne 125ccm mootorratta. Nüüd mitmeid aastaid hiljem võtsin selle pilli taas kuurist välja ning on plaan teda veidi järele aidata. Ülejäänud osad, va mootor, tuleb täiesti originaali. Üks mootor jääb originaal konditsioonis riiuli peale (käsikäikudega V-50), forsseeritud mootor on jalakäikudega V-501M. Üle värvin siis, kui mootor on ilusti timmis ja kõik töötab. Kuskil võistlustel pole plaanis käima hakata, kross ja rinka mind absoluutselt ei tõmba. Mis siis motos plaan muuta on:
- karterisse kõik lääne kiire pöördega laagrid
- väntvõll kergemaks teha
- lääne rolleri lühem keps
- kepsule uus laager
- lääne rolleri sport 50cc silinder koos kolvi ja rõngastega
- lääne rolleri karpa
- uus süüde
- kanalid täiesti ümber teha nagu on lääne rolleril, omaloomingut kanalitega teha ei taha
- seos uue süütega ka tahhomeeter
- koonusfilter
- lääne rolleri sportsumps
Hetkel näeb mops selline välja, kuid originaal jupid on kõik olemas, need lähevad ka varsti külge.     Sain jalakäikudega mootori doonori ja muid pudinaid. 249.- krooni.  Uued simmerid ja kiired laagrid. 377.- krooni.  Väikeste põngerjate kommentaare siia teemasse ei oota (neid loodetavasti siin ka pole, sest foorumi kasutajaks registreerimisel tuli päris tõsine kadalipp läbida). Ootan tõsiseid soovitusi ja ettepanekuid, kuidas mu mopsi kiireks teha. Plaanid on mul kindlasti suured, kuid see projekt polegi nädala pikkune. Püüan sellist stiili edasi hoida, et midagi uut tuleb, siis pildi ja hinna panen juurde, et teistel kaasfoorumlastel oleks hea jälgida mu teemat. |
|  | | Qubik

Postituste arv: 182 Age: 32 asukoht: soome Registration date: 20/09/2009
 | Pealkiri: Re: kriminaalid - kiire Mini mopsi projekt. Esm Okt 18, 2010 6:24 pm | |
| Miks lühem keps hea oleks??? Kust saad niipalju kõrgema laega kolvi? Olemasolevaid kanaleid kapitaalselt ringi ehitada on päris keeruline. Millise rolleri silindri? Kas see silinder istub olemasolevate kanalite otsa? Miks sa koonusfiltrit tahad? Meeldib kui tolm silindris ringi sibab? Kuidas sa väntvõlli kergemaks teed ja miks küll? Kavatsed sa seda asja registrisse saada? Kiiremaks saada sellisel juhul poleks nagu vaja, sa ei tohi enivei yle 45 km/h sõita. Misasi on "kiire pöördega" laager? Pane pilte uuest süütest ka ja sellest vaheplaadist, millega süüte mopeedi külge saad. Ma ise olen seda nuputanud juba mitu kuud... Siiani pole  Aga jõudu ja visadust. |
|  | | kriminaalid
Postituste arv: 10 Age: 21 asukoht: Viljandi-Tallinn Registration date: 09/10/2010
 | Pealkiri: Re: kriminaalid - kiire Mini mopsi projekt. Esm Okt 18, 2010 6:53 pm | |
| Lühema kepsuga võiks teoorias rohkem pöördeid tulla. Samas läheb keerulisemaks silindri nii palju alla toomine, et kolvikäik klapiks. Vaatab seda, lääne kepsu tahaks aga sisse panna küll. Olemasolevad kanalid tuleks sulaalumiiniumiga täita ja uued lasta freesida. Siinkohal on abiks Durafixi alumiinium pulgad - youtube abiks. Silindri osas veel kindlaid valikuid pole, vaatab mis kätte satub. Koonusfiltrit tuleb regulaarselt õlitada ja puhastada, siis jääb kindlasti ka tolmu kogus silindris väiksemaks. Väntvõllil tuleb põski veidi maha treida. Siinkohal küsimus, kui palju on veel ohutu selline üritus? Kergema vändaga läheb paremini pöördesse, kuid ka väänet jääb vähemaks. Seda on vaja mõistlikult kergemaks teha. Registrisse plaan saada pole, kui uue mopeedi seaduse jõustumisega esmane arvele võtt odavamaks ei lähe. See on rohkem selline masin, mille paned korra suvel käima, teed väikse tiiru teistele näitamiseks ja enda enesetunde rahuldamiseks. Kiire pöördega laager - poes ta nii mulle väitis. St siis seda, et tema headus tuleb mängu alles kiirematel pööretel, ~6-7k rpm. Vene laager originaal mootorisse väga hea, mis käib seal 5k rpm juures. Süütest ja kõigist asjadest tulevad pildid, kui midagi tehtud saab. Ise elan enamus ajast Tallinnas, aga mops asub Viljandis. Heal juhul nädalavahetusel jõuab midagi teha. Tänud. |
|  | | Mini

Postituste arv: 216 Age: 16 asukoht: Tartumaa, Rõngu Registration date: 09/12/2009
 | Pealkiri: Re: kriminaalid - kiire Mini mopsi projekt. Esm Okt 18, 2010 7:33 pm | |
| Uue seaduse järgi peaks registeerimine olema ligikaudu 15 eurot (250 krooni) + kindlustus. Mootorratta registeerimine on kallim. |
|  | | kriminaalid
 | Pealkiri: Re: kriminaalid - kiire Mini mopsi projekt. Nelj Nov 11, 2010 12:02 am | |
| Kirjutan siia ka üle pika aja. Mopeedi kallal otseselt tegelenud pole. Küll aga said plaanid veidi selgemaks, mõned ideed jäävad esialgu veel teostamata. Mis ma siis teen? Mops jääb katsetamise mõttes algul originaal silkuga, mida on väheke järgi aidatud. Proovisime muukviilidega seda modida, aga sai üpris kiiresti selgeks, et ilma dremelita ei tee seal midagi. Nüüd käivadki dremeli otsingud, et saaks aknad suuremaks ja valujäägid eemaldada. Lasen ka silindri veidi suuremaks hoonida/puurida, oleneb kuidas hülss kannatab, kas 39/40mm. 40mm on ebays lihtsalt rohkem kolvivalikut. Kas mopeedil on parem, kui kolb on pealt kumer, või sobib ka sirge kolb? Silindri pea läheb ka freesimisse, võtame väikeste sammudega seda maha ja järjest muudkui katsetada. Väiksed plaanid on ka karterisse otse-sisselase teha, aga vaatame. Võib-olla paneme masina ennem kokku ja proovime nii timmi saada. Karpaks tuleb mingi 21mm-ne, suure tõenäosusega Dellorto. Süüte valik on ka nüüd tehtud. Peale tuleb miskine Hysqvarna (täpsemat mudelit ei tea) mootorsae süüde. 250.- krooni.  Sael käib ta valet pidi ringi, võrreldes mopeediga, kuid panen ta tagurpidi peale. Järgmine nädal läheb see nö hooratas treiali juurde, teeb keskaugu koonuseks ja freesib kiilu soone ka sisse. Originaal hoorattaga võrreldes on see ikka kõvasti kergem. Võiks nagu paremini pöördesse minna külla. Kindlasti küsite, mis tuledega saab? Tuled monteerin ledide peale üle, mis võtavad vähem voolu ja hakkavad nad põlema 12v aku pealt. Elektrisüsteemi vean ka uue, kuhu on arvestatud aku, suunatuled, süütelukk, sae süüde. Tahan teha universaalsete otstega, et saaks peale panna ka originaal süüte, kui vajadust tekib, aga ilmselt ei teki. Sportsumpsi valik on ka tehtud. Alla tuleb Tecnigas Next-R, koos silenceriga.  Sain selle sõbralt, tal jäi see üle, kuna pani enda rollerile veidi käredama. Aga minu mopsile on see ideaalne. Kinnitused istuvad 1:1, et pane muudkui alla. See sumps hakkab elama ca 4-5k rpm peal ning lõpeb umbes 9,5k rpm peal. Suur probleem on veel tahhomeetriga. Osta ma teda ei raatsi, tahan ise ta valmis tinutada. Kas keegi oskab mulle näidata skeemi, mis on mõeldud kahe taktilisele? Mõned skeemid ma olen leidnud, kuid alati on mingi aga, kas on juppide nimekiri puudu vms. Kindlasti peab olema digitaalne. Pean Tevalo foorumist ka küsima selle kohta. Lisaks, kas kuskil on eesti keelset materjali, kus on kirjas silindri modimisest? Ning viimaseks, kas keegi oskab selle mootori kohta midagi rohkemat ütelda? Kas kuskil on mingi teema ka olemas. Ühes teises foorumis, vootele, postitas need pildid. Veidike mõtteainet.   |
|  | | rallitaja

Postituste arv: 38 Age: 19 asukoht: Põltsamaa Registration date: 19/03/2008
 | Pealkiri: Re: kriminaalid - kiire Mini mopsi projekt. Nelj Nov 11, 2010 11:58 pm | |
| lugedes juttu, siis sinu allkiri on heaks punktiks! |
|  | | raix112
Postituste arv: 12 Age: 20 asukoht: Hiiumaa Registration date: 17/03/2010
 | Pealkiri: Re: kriminaalid - kiire Mini mopsi projekt. Reede Nov 12, 2010 6:32 pm | |
| 15550 rpm  Jetta max rpm on 6200... Vahe paneb mõtlema |
|  | | kriminaalid
 | Pealkiri: Re: kriminaalid - kiire Mini mopsi projekt. Reede Nov 26, 2010 11:22 pm | |
| |
|  | | kriminaalid
 | Pealkiri: Re: kriminaalid - kiire Mini mopsi projekt. Püh Jan 16, 2011 11:50 am | |
| Palju on aega mööda läinud, eriti midagi teha pole saanud. Tuli hoopis suurem ja mahukam idee, millest ma praegu ei räägi. Originaal mootorit pole ka veel käima katsetanud, väljas nii suured külmad, eriti ei tiku sinna garaa¾i. Ilmad paremaks lähevad, siis proovime mootori käima saada. Vahepeal jõudis mu karpa kohale Inglismaalt. Kuulutuses oli märgitud 22m, kuid kohale jõudes oli avastus suur - 28mm Keihin. 10.- euri. |
|  | | kriminaalid
 | Pealkiri: Re: kriminaalid - kiire Mini mopsi projekt. Laup Mai 14, 2011 6:46 pm | |
| |
|  | | kriminaalid
 | Pealkiri: Re: kriminaalid - kiire Mini mopsi projekt. Kolm Juun 08, 2011 11:44 pm | |
| Alates viimasest postitusest oli mootor keevituses ja nii kaua see venis. Täna hommikul sain lõpuks kätte ja modisin edasi. Tuleb veel keevitusse tagasi viia, kuna klapipesa on vaja külge panna ning vooludega kaasnevad augud kinni lappida. Eks piltidelt ole näha. Süütepool küljes koos timmimisvõimalusega.  Kohandatud küljekaanega.  Peale keevitust.  Ülevool ja põhivoolud kohandatud sobivaks. Augud vaja täita, pärast dremeliga kenasti poleerida.  Klapipesa koht. Tuleb sobivaks teha.  Sain ka vähe mõistlikuma karpa. Esimesel käivitusel läheb see peale. 22 Mikuni.  |
|  | | kriminaalid
 | Pealkiri: Re: kriminaalid - kiire Mini mopsi projekt. Teis Juun 14, 2011 11:17 pm | |
|   Aga mootor on nüüd keevitusest taas käes. Dremeldasin kanalid veel üle, lõpptulemus jäi selliseks. Mingil ajab tuleb muidugi need peegliks ajada, kaasaarvatud väntvõlli ruum.  Klapipesa sai väga hästi külge. Kõik muudki ebavajalikud augud pani keevitaja kinni.  Siis tegin kõik tihendid uued, mida vaja läheb. Lisaks puurisin silindri tikkpoltide kohad sügavamaks ja keermestasin, nüüd hoiab tugevamalt. Tikkpoldid ja mutrid sai ka valitud kõige käredamad - 12.9 tugevus.  Panin ka karpa külge.   Telefoniga on pildid kehvad tõesti. Ehk homme saab käivitada. Panen esialgu ilma käigukastita. Lihtsalt väntvõlli otsa süüde ja sidur ning plokk kruustangide vahele. Kui mootor kunagi hakkab raami vahele minema, peab silindri pea külge sobiva kinnituse ka laskma keevitada. Lõikan originaal silindripea küljest ära. |
|  | | | | kriminaalid - kiire Mini mopsi projekt. | |
|
| Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1 |
| | Permissions in this forum: | Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
| |
| |
| |
|