| | Uus Mini Moppi omanik, m6ned küsimused... 1. Käik ei püsi | |
|
|
| Autor | Teade |
|---|
Kappo
Postituste arv: 33 Age: 25 Registration date: 20/06/2009
 | Pealkiri: Uus Mini Moppi omanik, m6ned küsimused... 1. Käik ei püsi Teis Mai 11, 2010 7:00 pm | |
| Tere!
No nii nüüd mul l6pputel6ppuks Mini käes, kahjuks varinat plasmastule ja esiporilauaga, aga seda saab veel vahetatud. Masin on original 3200km läbis6itnud, chrom hea, lenksutorud sirged ja kogunisti pakki raam alles.
Ainukene problem on see et esimene käik ei püsi sees. Mis asi vajab vahetust? Kas käiguvahetusrutska, v6i terve käigukast. Ja teine probleem on see on kust saada uusi varuosi? Motori asju, pidureid ja nii edasi. Ise elan Tallinna lähedal et eelistaks midagi siit kandist v6i mingis internetikaupluses kui seda olemas on.
Loodan et keegi saab aidata.
Viimati muutis seda Kappo (Teis Mai 11, 2010 7:28 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
 | |
Mini

Postituste arv: 204 Age: 16 asukoht: Tartumaa, Rõngu Registration date: 09/12/2009
 | Pealkiri: Re: Uus Mini Moppi omanik, m6ned küsimused... 1. Käik ei püsi Teis Mai 11, 2010 7:04 pm | |
| Kuskilkandis Tallinnas pidi olevat pood olema nimega Kloostrimetsa motopood. Ehk leiad sealt juppe. Ise kahjuks tolle poe kohta eriti ei tea. |
|
 | |
Kappo
 | Pealkiri: Re: Uus Mini Moppi omanik, m6ned küsimused... 1. Käik ei püsi Teis Mai 11, 2010 7:05 pm | |
| Kui see on see pood mis on Teletorni juures siis v6ib asja ära unustada. Sealt ei ole küll midagi v6tta. |
|
 | |
Mini

Postituste arv: 204 Age: 16 asukoht: Tartumaa, Rõngu Registration date: 09/12/2009
 | Pealkiri: Re: Uus Mini Moppi omanik, m6ned küsimused... 1. Käik ei püsi Teis Mai 11, 2010 7:07 pm | |
| Siin teemas motopoodidest juttu: Link |
|
 | |
oldmoped Admin
Postituste arv: 883 Age: 41 asukoht: Mopeedikeskus Registration date: 11/02/2007
 | Pealkiri: Re: Uus Mini Moppi omanik, m6ned küsimused... 1. Käik ei püsi Teis Mai 11, 2010 7:32 pm | |
| Kui käsikäikudega ja esimene käik sees ei püsi, on peaaegu ainuvõimalik viga käe all olev käiguvahti ja seal tavaliselt loksuv sidurilink või selle kulunud ots, mis töötabki käepideme asendifiksaatorina. _________________  |
|
 | |
Kappo
 | Pealkiri: Re: Uus Mini Moppi omanik, m6ned küsimused... 1. Käik ei püsi Teis Mai 11, 2010 7:36 pm | |
| Et siis vajab käsivahetusemehanism lenksuküljes vahetust. Puuh hea et käigukastis viga otsima ei pea. Kas on seal mingi lihtne v6imalus v6i on ikka uut vaja?
Kuidas trosside reguleerimine on? On seal mingeid 6ppetusi v6i keerata lihtsalt nii kaua kuni hästi töötab?
Käiguga on nii, et hüppab välja aga ka kohe jälle sisse, n6kksutab kohutavalt. Ja ka kui ma rutskad j6uga kinni hoian on sama asi, teine käik püsib ilusasti sees ja mopp s6idab viimase peal. |
|
 | |
oldmoped Admin
Postituste arv: 883 Age: 41 asukoht: Mopeedikeskus Registration date: 11/02/2007
 | Pealkiri: Re: Uus Mini Moppi omanik, m6ned küsimused... 1. Käik ei püsi Teis Mai 11, 2010 8:55 pm | |
| Krt, kui niimoodi jõnksutab, siis võivad ka käigukastihamamsratta otsad olla ümaraks kulunud või mõni hammas maas.  ... aga võimalik, et ka tross lõdvavõitu ja ei tõmba käiku lõpuni sisse. Käigukastiehitus sellel selline, et teist käiku hoiab sees vedru ja tross on lõtv. Käepidet keerates hakkab see trossi otsast sikutama kõigepelat kahe käigu vahele ehk vabale ja siis edasi keerates tõmbab sisse esimese käigu. Kõig mugavam on minu arvates reguleerida vaba käigu asendis trossi - käepidemest vaba sisse ja keerad trossiregulaatorit, kuni on ilus puhas vaba ja kummalegi, ei esimese ega teise käigu poole hammasratta fiksaatorid vastu ei kõrise. _________________  |
|
 | |
Kappo
 | Pealkiri: Re: Uus Mini Moppi omanik, m6ned küsimused... 1. Käik ei püsi Teis Mai 11, 2010 9:10 pm | |
| Asja on raske selgitada, panen moppi käima, sidur, käik sisse, hakkan s6itma, naks käik välja, pöörded p6hja, sikkutan veits rutskad, käik hüppab jälle sisse, hakkan siis s6itma, naks jälle sama asi, siis mingi hetk saab kii "s6ita" aga käik hüppab välja ja siis jälle sisse, kuni siis teise käigu sisse panna saab. Hüppamise ajal mingit ebameeldivat häält ei ole, ei mingit raginat ja nii edasi, lihtsalt käik lendab välja, pöörded t6usevad ja käik on jälle sees.
Vabakäik on probleemita, leida on lihtne ja mingit häält ei ole. ma mingil määral juba proovisin trossi keerata, leides ühe varianti kuidas esimene käik enam vähem püsib on siis see problem et teine käik sisse ei lähe.
Ostsin selle endale sest oli väidetavalt s6itav riist, noh OK see selleks, 6li tilgub ka välja, aga OK. Hetkel nagu kohe motorit laialai kiskuda ei tahaks, sest tahaks sellega tööle s6ita. Viimsist Lasnamäele :-) Problem on ka see et ei tea kust varuosi saada. Leidsin Saaremal ühe kaupluse aga sellel suht vähe pakuda. Rahas probleemi ei ole, et kui vajalik ostan uue käigukasti. Lihtsalt ei taha motorit laiali kiskuda ja siis ei leia kuskilt varuosi. Nii on mopp viimase peal, no jah soojast peast ei taha käivitada ja ei hoia tühikäiku, ma arvan et kolb/zylinder on läbi, kompressioni veel m66ntud ei ole.
Ma vist pean mingi hetk sinu juurde tulema :-) Vaatab kas mopp Haapsaluni välja veereb :-)
Mis m6te mul veel tuli. Et kui lihtsalt saaks tegelt jala vahetuse ümberehitada. Nähes mootrikattet on seal koht täitsa olemas. Aga kas käiguvahetuselemndid sobisiks? |
|
 | |
Kappo
 | Pealkiri: Re: Uus Mini Moppi omanik, m6ned küsimused... 1. Käik ei püsi Teis Mai 18, 2010 8:25 pm | |
| Nii..
Mul ka uudiseisd, v6tsin siis motori laiali, k6ik tundiab hea. Laagrid ja simmerringid tulevad uued, see ju selge. Tihendid loomulikult ka. Vaadates esimest käiku on näha et see liikuv seib kus on käiguvahetuskahvel peal on hammasratta poolel ümargune, ja hammasrattas ei püsi sees. Peab vist vahetama, teine käik tundub hea. |
|
 | |
mellpoiss
Postituste arv: 456 Age: 45 asukoht: Tallinn-Võrumaa Registration date: 18/03/2008
 | Pealkiri: Re: Uus Mini Moppi omanik, m6ned küsimused... 1. Käik ei püsi Teis Mai 18, 2010 8:47 pm | |
| Tondi motopoes oli ka mingeid käigukasti juppe saadaval. Kui juba laialivõetud on, siis tasuks mõlemad hammasrattad ja "lülitusmuhv" uutega asendada. Veakirjeldus viitab minuarvates küll kulunud "haakimisele". Jalakäikudele ümberehitus eeldab siiski natuke rohkemat kui drelli olemasolu, aga meistri käes on tehtav. Kas ka parem, see on maitseasi. Ja katsu ilma haamrita see mootoriremont teostada! |
|
 | |
Kappo
 | Pealkiri: Re: Uus Mini Moppi omanik, m6ned küsimused... 1. Käik ei püsi Teis Mai 18, 2010 8:55 pm | |
| Haamrit vaja ei ole, press on olemas. Kui teistkorda motor laiali peab siis valmistan ka 6iget t6mmitsad. Ega sa ei oska öelda et kas seda väikest gummidichendid käiguvahetusehoova jaoks ka üks haaval müüdakse? Vasakpoolne motorikorpuse sees on ju see buchs ja selle ees on gummisimmering/tihend.
Ämm mis asi see lülitusmuhv on? Mul on nii et need neljakandilised detailid, mis peaksid tegelt natukene viltu olema et hammasrattat oma vahel püsivad on nurgad ümmarguseks s6idetud, nii et käik sees ei püsi.
Motoris oli ka umbes 100g liiva ja muda. K6ik oli motoriall p6hjas, ja teised detailid tunduvad head, kuidas see aga sinna sisse sai on minu jaoks aru saamatu.
Kolb on korraks vastas käinud, r6ngad on aga uued. Zylinder on ka hea, kulumusjälled on näha aga sügavaid triipe ei ole.
Karbuss on minu meelest prügimäe kapo. Keerasin segukruvi täitsa sisse ja motor käis ikka edasi, minu meelest peaks väöja surema. Tean nii et keerad sisse ja siis 1,5 välja ja siis otsid koha kus motor käib k6ige ki6rgema pööretel. Iga tahes mul on nii et üksk6ik mis seisus segukruvi seisab motr käib samade pööretega.
Käimalöömisvända buchs on ka suure lokksuga. Kas sa nii vene motorittel olema peab seda ma ei oska öelda.
Kas oskab keegi öelda kuidas reguleeritakse süüdet? Kas k6rva käike v6i on seal midagi täpsemalt olemas? |
|
 | |
mellpoiss
Postituste arv: 456 Age: 45 asukoht: Tallinn-Võrumaa Registration date: 18/03/2008
 | Pealkiri: Re: Uus Mini Moppi omanik, m6ned küsimused... 1. Käik ei püsi Esm Mai 24, 2010 6:06 am | |
| Lülitusmuhviks nimetan asja mida käiguvahetuskahvel liigutab. Kui need " neljakandilised detailid" on ümaraks kulunud siis kaks varianti: 1. Hangid uued 2. Kindla käe ja rellakaga saab nukid õige nurga alla "taastada" Mille vastas see kolb on käinud? Minuandmetel sellel karpal peaks saama reguleerida ainult tühikäiku, segu on paika pandud düüsiga.(Ehk klassikalist segukruvi tal polegi.) Süütel on karteri serval ja generaatoril märk olemas. Kui mingi puks on loksuga, siis on ta kulunud. Kummirõngast olen saanud: http://www.hydroscand.ee/web/Home_3.aspx |
|
 | |
Mini

| Pealkiri: Re: Uus Mini Moppi omanik, m6ned küsimused... 1. Käik ei püsi Esm Mai 24, 2010 10:33 am | |
| K-60V karburaatorit mõtled?
Seal 2 kruvi, üks pidurdusõhu kruvi ja teine tühikäigkruvi. |
|
 | |
Kappo
 | Pealkiri: Re: Uus Mini Moppi omanik, m6ned küsimused... 1. Käik ei püsi Esm Mai 24, 2010 3:45 pm | |
| Tere!
Karburatori peal seisab K60B.
Üks kruvi on tühikäik, see on selge ja näha. Teine on pikka koonusega kruvi, kogemuste järi (Dellorto/Gurthner/Weber) on siia maani alati segukruvi olnud. V6imalki et vene tehnike seal veits teistmodi :-)
Mis tähendab aga pidurdus6hk? Ma seda s6na kahjuks ei tea. |
|
 | |
Kappo
 | Pealkiri: Re: Uus Mini Moppi omanik, m6ned küsimused... 1. Käik ei püsi Esm Mai 24, 2010 7:38 pm | |
| Nii üks küsimus tekkis mul veel.
Käiguvahetusev6ll on ju kahe buchsi peal. V6llim66t on ühel pool 5mm mis on OK, teisel pool on 6,25. Loks on m6lemal pool suur. Buchsid ise enesest aga kulunud ei tundu. Kas loks peab seal kii selline olema v6i on see m6ledud väikse loksuga? |
|
 | |
| | Uus Mini Moppi omanik, m6ned küsimused... 1. Käik ei püsi | |
|