| | rando mini mopeed v-501m, mini mopeed v-501 | |
|
|
| Autor | Teade |
|---|
rando
Postituste arv: 153 Age: 23 asukoht: Kuusalu lähedal metsas Registration date: 20/10/2008
 | Pealkiri: Re: rando mini mopeed v-501m, mini mopeed v-501 Laup Mai 01, 2010 5:43 pm | |
| ei, see mure oli juba ostes, minuarust.Pinget mõõtnud ei ole.Esitules on 12v pirn, 6v põletas läbi. |
|
 | |
rando
Postituste arv: 153 Age: 23 asukoht: Kuusalu lähedal metsas Registration date: 20/10/2008
 | Pealkiri: Re: rando mini mopeed v-501m, mini mopeed v-501 Püh Juun 13, 2010 4:44 pm | |
| Pole siia ammu miskit tarka kirjutanud.Mini on nüüd jälle suurema osa ajast seisnud.Neljapäeval panin käima, läks aga halvasti.Kokkuvõttes, sõidab-töötab.
Arvatavasti jägmisel nädalal tõmban laiali ja hakkan lihvima, siis krunt peale ja tulema peaks ta sini-valge. proovin täna-homme ka mõned pildid teha. |
|
 | |
rando
 | Pealkiri: Re: rando mini mopeed v-501m, mini mopeed v-501 Esm Aug 02, 2010 7:30 pm | |
| Lõpuks ometi võtsin end kätte ja lammutasin mini laiali.Kulus selleks umbes 3 tundi ja minist jäi järele vaid kolm kasti juppe. Täna jõudsin ära haljastada raami, paagi, porikad ja tagakiige. Vaikselt püüan ka siin ehitamist kajastada. |
|
 | |
rando
 | Pealkiri: Re: rando mini mopeed v-501m, mini mopeed v-501 Laup Aug 07, 2010 10:57 am | |
| Miniga olen jõudnud nüüd niikaugele, kus kõik jupid on haljastatud.Nüüd peab hakkama mootoriga tegelema. Mootori võtan täiesti lahti, panen uued karterid kuna vanadel õlipunni keere maas, ilmselt peab ostma uue väntvõlli, sest praegusel on meeletu loks.Ja siis veel uued laagrid, simmerid, tihendid. Põhimõttelisel saaks hakata värvima aga siiani ootan uut kompressorit. proovin ka pilte teha. |
|
 | |
rando
 | Pealkiri: Re: rando mini mopeed v-501m, mini mopeed v-501 Teis Aug 10, 2010 5:00 pm | |
| Täna saabus lõpuks ometi uus kompressor. Homme tahaks isa värvipoodi saata, ja ülehomme asjad kruntida.
Kas keegi oskab öelda kas kahekomponentsel värvil peab mingi spets krunt ka olema? |
|
 | |
rando
 | Pealkiri: Re: rando mini mopeed v-501m, mini mopeed v-501 Reede Aug 13, 2010 6:48 pm | |
| Täna sain mini värvid kätte.Tuleb ta siis sini-valge.Sama värvi nagu kasutaja Reymo1995 mini. Ostsin 0,5l sinist, ral 5015 ja 0,5l valget ja lisaks 1l krunti. Värvidega olid kaasas ka kõvendid.
Kas keegi oskab öelda kui palju tuleb seda kõvendit panna 100ml värvile?
katsun homme asjad ära kruntida.
Loodame, et homme on ilus ilm ja ehk saab asjad krunditud |
|
 | |
rando
 | Pealkiri: Re: rando mini mopeed v-501m, mini mopeed v-501 Laup Aug 14, 2010 2:07 pm | |
| Täna hommikul ilm siis loomulikult ilus ei olnud.Aga päevapeale läks ilusamaks.Jõudsin kenasti oma asjad ära kruntida.Uue kompressoriga on lausa lust kohe värvida, ei pea iga kahe minuti tagant välja lülitama ja kartma et kokku jookseb. Krunt ja kõvendi on ikka sellised mürgid et vähe pole.Plastmass lusikaga segasin kokku krunti ja kõvendit, käisin korra toas, selle ajaga oli lusikas seal sees jummala püdelaks muutund. Just siis kui kruntisin ära viimase asja ja hakkasin värvipüssi pesema, algas paduvihm mis kestab siiani. Nii nibin-nabin sain asjadega valmis.Kaua neil peaks kuivada laskma?öösel kuivavad, sellest peaks piisama? Ehk saab homme juba ära värvida, kui ilm lubab. Pilte ma ennem ei tee kui asjad ka värvi all on. |
|
 | |
rando
 | Pealkiri: Re: rando mini mopeed v-501m, mini mopeed v-501 Nelj Aug 26, 2010 7:50 pm | |
| Vahepeal olen jõudnud palju asju teha.Olen jõudnud mopi peaaegu kokku panna.Sinised jupid said omale kaks kihti värvi, poole liitriga saab täpselt kaks kiti tehtud.Ka velged osad said kaks kihti värvi.Nüüd on veel vaja rattalaagrid osta ja rattad alla panna, siis on asi veerev. Samuti sain täna kätte ketikaitsme, mille osta.ee oksjonilt ostsin. see sai ka krundi peale.Kui homme vähegi jõuan ja ilma on siis värvin selle ka üle.
Vahepeal olen kätte saanud ka uued karterid, mis olid minu rõõmuks koos küljekaantega. Kõige parem oli veel see et kaane sees oli ka spidoka ajam, kulunud, aga siiski töötas.
Mootori olen peaaegu kokku saanud, vaja on veel osta uus silinder ja kolb ja rõngad. vana silinder on omadega nii kulunud juba, kriime ega midagi pole aga siiski näeb kulunud välja. Uue kolviga oli ka kompresioon olematu.Kuna Kloostrimetsa on praegu kinni, siis loodetavasti esmaspäeval saab äkki uue silindri ära ostetud, kuna jawa stella mootor on vaja ka ära tuua.
Kui jõuan siis teen homme ka pilte. |
|
 | |
rando
 | Pealkiri: Re: rando mini mopeed v-501m, mini mopeed v-501 Püh Aug 29, 2010 6:21 pm | |
| Vahepeal on toimunud suur edasiminek.Käisin reedel linnas ja ostsin Rollmerist rattalaagrid, kokku läks 72.- Siis külastasin veel Tondi motopoodi.Sain sealt kõik vajalikud asjad. Ostsin sellised asjad: Uue silindri Uue silindri pea Uue kolvi Tagaratta leevenduspuksid Kolvisõrme stopperid Tihendi kompl. Gaasi tross Käigu tross maksma läks see "lõbu" mulle 1200.- koju jõudes ladusin moto kokku, määrisin rattalaagrid ära ja panin rattad alla, siis moto peale, trossid külge, ja käigud enam-vähem korda. Samuti sain ka kätte osta.ee kaudu ostetud ketikaitsme, mis ootab veel värvi. igatahes tänase seisuga on mini töötab, käima läheb, veel ei sõida kuna ketti pole peal, ennem tahaks ketikaitsme külge saada. Siin siis pildid: http://fotoalbum.ee/photos/randoainlo/sets/1048519Kommentaarid on oodatud! |
|
 | |
oldmoped Admin
Postituste arv: 924 Age: 41 asukoht: Mopeedikeskus Registration date: 11/02/2007
 | Pealkiri: Re: rando mini mopeed v-501m, mini mopeed v-501 Püh Aug 29, 2010 6:36 pm | |
| Ei tahaks Sind kurvastada, aga väidetavalt on enamus müügil olevatest uustoodangu silindritest ilma ümbertegemata kasutamiseks kõlbmatud, kuna akende asukohad on hülsis nii, nagu jumal juhatab. Eks Mellpoiss ja Motorist kommenteerivad täpsemalt.
Kindlam lahendus oleks olnud olemasoleva remontmõõtu puurimine. _________________  |
|
 | |
rando
 | Pealkiri: Re: rando mini mopeed v-501m, mini mopeed v-501 Püh Aug 29, 2010 7:32 pm | |
| Sinna läks siis 570 krooni.
Uskumatu, mootor töötab küll nii ilusti. Stellal ka samasugune silinder peal, töötab ka kenasti.
Aga kas see silinder võib ka midagi muud ära rikkuda?tagasi seda vaevalt et võetakse.
Kas võib olla ka mingeid erandeid millel aknad asetsevad õieti?
Aga siiski, tänud teavitamast. |
|
 | |
oldmoped Admin
Postituste arv: 924 Age: 41 asukoht: Mopeedikeskus Registration date: 11/02/2007
 | Pealkiri: Re: rando mini mopeed v-501m, mini mopeed v-501 Püh Aug 29, 2010 8:01 pm | |
| Eks need ole kõik vist tehtud nii, nagu satub ja iga eksemplar vist erinev natuke ning sellega seoses osad võivad ka korralikud olla. Ju Sul siis vedas. Enamusel pidi viga olema selles, et aknad on tunduvalt madalamal ja kolb lihtsalt ei ava neid korralikult. Lisaks osadel ka alumiiniumis olevad kanalid ja hülsis olevad aknad mitte just kõige täpsema kokkulangemisega. _________________  |
|
 | |
rando
 | Pealkiri: Re: rando mini mopeed v-501m, mini mopeed v-501 Püh Aug 29, 2010 8:05 pm | |
| Mini mopil ma ilma karburaatorita vaatasin, siis nagu kolb avas küll akna. Eks ma natuke aega proovin sõita, siis näeme edasi.
üle puurida võiks vana silindri küll, aga hetkel väike rahapuudus.
|
|
 | |
rando
 | Pealkiri: Re: rando mini mopeed v-501m, mini mopeed v-501 Esm Nov 22, 2010 5:01 pm | |
| Mis seal salata, mini on viimasest postitusest siiani seisnud.Põhjuseks oli see et lasi kohe mahlad välja.St kogu õli oli põrndal.Korra olen teinud õuepeal tiiru, aga see oli ka kõik.Hetkel on talvepuhkusel.Samuti võtsin sealt küljest selle jublaka kuhu kinnitub käigutross, lenksu sisse käib. Nüüd aga tuli mulle meelde et minile panin ma ju jalakäikude karterid.Seega tekkis idee, et teeks selle hoopis jalakäikudele ümber.Kas oleks jumet sel ideel? Jalakäikude küljekaas on olemas, vist.Aint jalakäikude võlli oleks vaja.Selle peaks ka saama kuskilt. Samuti on üks mure ka.Nimelt tagaratas, kui kinni keerata siis poob hullult.Mis on selle põhjuseks?Tagapiduri tross tahab ka vahetust saada aga õnneks uus juba olemas. Seega kui homme on aega siis moto maha, juppideks, ja lootus on et nädalavahetusel saab ka moto kokku.Muidu pool uut motot peal, miks too niisama seisab. Kirjutan siis siia ka kui miskit peaks toimuma. |
|
 | |
Mini

Postituste arv: 216 Age: 16 asukoht: Tartumaa, Rõngu Registration date: 09/12/2009
 | Pealkiri: Re: rando mini mopeed v-501m, mini mopeed v-501 Teis Nov 23, 2010 7:38 pm | |
| Vaata tagurattas laagrid üle. |
|
 | |
| | rando mini mopeed v-501m, mini mopeed v-501 | |
|