HomeKKKOtsiRegistreeriLogi sisse

Share | 

Riga-5

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Go down 
Mine lehele : Previous  1, 2
AutorTeade
mellpoiss

Postituste arv: 576
Registration date: 18/03/2008

PostitaminePealkiri: Re: Riga-5   Teis Veeb 02, 2010 8:10 am

Enne kui Aivar Oldmopedi esitatud küsimustele vastata jõuab, teen omad oletused. Very Happy

Sadul ilmselt Tom´i töö ei ole. Piste nagu liiga tihe. Very Happy

Selle esirummu jandi olen ise korduvalt Very Happy üle elanud. Tõepoolest, korraliku tulemuse sain ainult lahti puurides ja uuesti neetides
Tagasi üles Go down
Aivar

Postituste arv: 75
Registration date: 23/12/2009

PostitaminePealkiri: Re: Riga-5   Teis Veeb 02, 2010 11:48 pm

Mellpoisil õigus. Pole Tom'i töö. Selle tegi üks teine Tallinna mees, kes teeb valdavallt muud nahatööd (rõivad). Lastud teha omaniku poolt.
Kahjuks tõesti on alus kollase tsingi all. See samuti ennem valmis lastud teha, kui minu kätte jõudis. Las jääb nii, võib ju midagi teisiti ka olla. Lihtsalt ilus töö tehtud ja enam ei raatsi seda ümber tegema hakata.
Esirummu lammutasin loomulikult laiali, teisiti seda tsinkida ju ei saa. Kärniga märk ette ja puurpingis neet välja.

Osandatuna

Homme on tsinkimisse minek.

Aivar
Tagasi üles Go down
Aivar

PostitaminePealkiri: Re: Riga-5   Nelj Veeb 04, 2010 11:23 pm

Mis siis vahepeal toimunud on?
Sain just juurde puuduva osa esimese ratta kodaraid. Siinkohal eriline tänu Mellpoisile, kes oma tagavarad mulle loovutas. Nüüd saab läheneval nädalavahetusel neid nühkida. Tagumise ratta kodaratega läheb mõned päevad aega.
Täna õhtupoolik võtsin ette ketipoolse pedaali taastamise, kuna pedaal ise on päris heas seisukorras, ainult pedaali võlli keere on täielikult hävinenud ja oli otsa keevitatud. Otsustasin teha uue pedaaliotsa.
Keevise urgitsesin relaka kaasabil lahti.

Vana pedaali otsa eeskujul treisime uue otsapuksi ja keermestasin vastavalt 14x1,25.

Nüüd pedaalile märk peale ja relakas sisse

Puksi sobitamine otsa.

Keevitame ta igalt poolt kinni,

Nüüd lihvime üleliigse maha.

Valmis

Ütleme nii, et päris hea sai. Olen ise rahul. Mõne arvates oleks kindlasti olnud õigem leida korralik pedaal, aga minul see ei õnnestunud ja käed rüppes vahtima ka ei jää! Jääb veel peene lihvpaberiga pinnad ära töödelda. Seda täna teha enam ei viitsinud.

Siis toodi veel puuduolev esilatern. Kroomvõru on juba taastatud. Tagumine kopsik saab ilmselt peagi uue värvi.

Summutil on ka uus värv seljas.

Tänaseks jälle aitab.

Aivar
Tagasi üles Go down
Aivar

PostitaminePealkiri: Re: Riga-5   Püh Veeb 07, 2010 10:38 pm

Esiteks siis see, et saabusid tagasi detailid tsinkimisest.

Halb on selle juure see, et paar detaili on kaduma läinud. Tuleb minna tagasi asju otsima. Õnneks on neid detaile veel varuks, et halvimal juhul saab lasta uued teha. Eks näis.

Pahteldasin ära ka väikesed lohukesed paagil.

Rohem polegi hetkel midagi lisada.

Aivar
Tagasi üles Go down
Aivar

PostitaminePealkiri: Re: Riga-5   Püh Märts 21, 2010 10:45 pm

Pole nagu tükk aega midagi kirjutanud. Ausaltöeldes väga suuri edusamme polegi ette näidata. Aga üht-teist siiski.
Nimelt on vajalikud detailid vahepeal saanud selga värvkatte.

Olemas on ka särav kraam.

Ilmselt saab peatselt algust teha ka kokkuladumise protsessiga.

Aivar.
Tagasi üles Go down
motorist
vana kala

Postituste arv: 250
Registration date: 17/02/2007

PostitaminePealkiri: Re: Riga-5   Laup Dets 18, 2010 12:23 pm

Kuna tegija ise ei viitsi kirjutada edusammudest, siis peavad igasugu "tehnikapiilurid" seda ülesannet täitma Razz .
Umbes nädalapäevad tagasi Aiku juures käies oli Riga-5 jälle töösse läinud ja seis oli selline-

Tagasi üles Go down
padua
vana kala

Postituste arv: 73
Registration date: 19/05/2007

PostitaminePealkiri: Re: Riga-5   Laup Dets 18, 2010 9:05 pm

Ilus.Oi kui ilus.Värvilahendus täpselt selline nagu kunagi naabripoisi Riga-5èl.Ei mäleta täpselt aastat, aga kusagil seitsmekümnendate lõpupoole see oli kui mina omasin pruugitud Riga-7èt osteti naabripoisile Tapa universaalkauplusest tuliuus Riga-5.Tegu oli kusagile lattu seisma jäänud partiiga, mis allahinnatuna müügile pandi.Riga-7 maksis tol ajal kaubanduses pisut üle saja rubla, täpselt küll ei mäleta, aga naabripoisi allahinnatud uue Riga-5 eest tuli tookord 70 rubla tasuda.Masin oli madala lenksuga, lameda silindriga (minu Riga 7-el oli küll D-5 mootor, aga silinder uuema tüübi oma, demonteeritava silindripeaga).Ähmaselt on meeles ka küljeplekkide olemasolu, aga ähmaselt seetõttu, et need kui mittevajalikud ja mitteilusad detailid masina uude koju jõudes koheselt esimese asjana eemaldati ja ma ei tea, et pärast seda keegi neid plekke enam kunagi näinud oleks, ju nad muu prügiga prügimäele rändasid.Ka on mul meeles, pildil olevaga analoogne, porilauakinnitus.Minu Riga-7él knnitus ta ju madalamal.
Nii ilusat taastamisel Riga-5 nähes tulevad ammused pildid taas silme ette.Aivarile edu taastamisel.
Tagasi üles Go down
urmet48

Postituste arv: 290
Registration date: 30/03/2009

PostitaminePealkiri: Re: Riga-5   Laup Dets 18, 2010 9:45 pm

Väga ilus töö. Mul hetkel materjalikogumise taga sama masin. Peab mingi aeg enne kevadet Jaani juurde kolama minema Wink Mul plekid olemas Very Happy
Tagasi üles Go down
mellpoiss

Postituste arv: 576
Registration date: 18/03/2008

PostitaminePealkiri: Re: Riga-5   Püh Dets 19, 2010 8:39 am

Silm puhkab!
Tagasi üles Go down
Aivar

PostitaminePealkiri: Re: Riga-5   Püh Dets 19, 2010 10:11 pm

Tere, siis üle pika aja!
Tore kui ikka sõbrad külas käivad! Very Happy
Ise kuidagi laisaks jäänud viimasel ajal nende teemade kajastamisega. Aga mis seal ikka. Püüan edaspidi teravam olla. Nagu ikka tabas ka mind vahepeal motivatsiooni langus ja polnud isu võrriga tegeleda. Aga lõpuks saabus hetk, kus võtsin ennast kokku ja lõpetasin asja ära.
Ehk siis tänaseks on pill täiesti valmis ja omanikule üle antud.
Peab ka ise tõdema, et täitsa ilus asi sai.
Loodevasti viskan lähipäevil paar viimast pilti ka üles.
Siis saab ametlikult projekti lõpetatuks lugeda.
Kindlasti toimetan edasi ja tuleb ehk uusi teemasid jätkuks.
Talve jooksul peab valmima paar motokrossi võistluspilli ja ehk leiab aega/jõudu ka paari mopeedi jaoks.

Olge te siis tuhandest tänatud!

Aivar
Tagasi üles Go down
Aivar

PostitaminePealkiri: Re: Riga-5   Esm Dets 20, 2010 11:50 pm

Lubatud viimased pildid.

Tehtud!

Ärge siis pikka viha pidage! Very Happy

Aivar

Tagasi üles Go down
motorist
vana kala

Postituste arv: 250
Registration date: 17/02/2007

PostitaminePealkiri: Re: Riga-5   Teis Dets 21, 2010 7:31 am

Väga kole võrr ja halvasti tehtud ka lol!
Olen kade!
Tagasi üles Go down
reymo1995

Postituste arv: 18
Registration date: 18/04/2010

PostitaminePealkiri: Re: Riga-5   Teis Dets 21, 2010 6:07 pm

Neid pilte vaadates tuli meelde üks mustvalge fotojäädvustus, millel sugulane millalgi 60ndatel poseeris oma uue Riga-5 kõrval Neutral Ülimalt kena masin.
Tagasi üles Go down
http://www.talleks.pri.ee
padua
vana kala

Postituste arv: 73
Registration date: 19/05/2007

PostitaminePealkiri: Re: Riga-5   Teis Dets 21, 2010 8:51 pm

Raske on õigeid sõnu leida.Perfektselt taastatud masin.Täpselt selline, nagu see, mis kunagi uuena poest äsja tooduna mu silme ette juhtus.Seega vist kõigi pisiasjadeni audentne.Tubli annuse nostalgiat tekitab minus neid pilte vaadates.Ei kujta ette, et keegi sellega sõitma raatsib hakata.Sellise isendi kõige õigem koht oleks muidugi muuseumis.Aga nii arvan ju vaid mina.Taastajale jaksu ja indu edaspidiseks!
Tagasi üles Go down
Aivar

PostitaminePealkiri: Re: Riga-5   Teis Dets 21, 2010 10:50 pm

Tänud heade sõnade eest!

Püüdsin masina teha võimalikult originaalilähedase, kasutades maksimaalselt käes olnud originaaljuppe. Eks asjatundja võib lähivaatlusel mõne asja kallal nokkida, aga see oluliselt üldmuljele ei mõju.

Loodetavasti see võrr tänaval ei sõida. Mitte et ta ei töötaks, töötab küll, kõik asjad töötavad. Aga kui omanik oli teda mõnda aega pingil istudes silmetsenud ja oma mälestusi mõttes meenutanud, tuli ka tema näkku lai naeratus ja ütles, et paneb selle riiuli peale ja las teised vaatavad. Very Happy
Nimelt teeb mees oma väikest kodust muuseumit, kuhu kuuluvad valdavalt erinevad nõukogudeaegsed tänavamootorrattad ja mopeedid. Lisaks veel sellel ajal kasutatud motokrossi tehnika (CZ-id, IZ-id jms.)

Üritan siis lähiajal midagi uut ette võtta. Very Happy

Aivar
Tagasi üles Go down

Riga-5

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Tagasi üles 
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 2Mine lehele : Previous  1, 2