|
|
| |
| Autor | Teade |
|---|
Mini

Postituste arv: 216 Age: 16 asukoht: Tartumaa, Rõngu Registration date: 09/12/2009
 | Pealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30) Püh Juun 12, 2011 7:37 pm | |
| Viga oli õhufiltris. Hetkel on koonusfilter (mina ei ole seda pannud pääle  ), kuid peagi asendan selle originaalfiltriga. Nimelt olin ma kasutanud vale õli selle puhastusvõime suurendamiseks ning kompressoriga olin algselt seda ainult puhastanud. Lahustasin selle õli (ning tegin täiendavat puhastust) bensiiniga. Enam ei puterda ega ole mingit probleemi. |
|  | | Mini

Postituste arv: 216 Age: 16 asukoht: Tartumaa, Rõngu Registration date: 09/12/2009
 | Pealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30) Nelj Juun 16, 2011 1:12 pm | |
| Panin helisignaali peale; töötab... nüüd teeb võimast pardiprääksu  . Hetkel ootan veel spidomeetri viimaseid juppe ja siis ongi masin täiesti "valmis" (v.a suunatuled). |
|  | | Mini

| Pealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30) Teis Juul 05, 2011 7:46 pm | |
| Huvitav anomaalia sai täna alguse ~60 km ringiga.
Õhufiltrist tuleb vahepeal pauku, masin ei käivitu eriti hästi, puterdab, käima minnes sureb välja jne. Küünal on must.
Ega see ei pruugi olla juhuslikult kommutaatori viga (kuigi säde on hea massi ja küünlajuhtme vahel; ~10 mm säde..lillakas)?
// Eemaldades ajutiselt õhufiltri ei muutunud oluliselt midagi... |
|  | | Mini

| Pealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30) Nelj Juul 07, 2011 1:09 pm | |
| Eile käima lüüa katsetades miskipärast avastasin, et sidur libiseb. Kuna kellaaeg oli hiline, siis ma ei hakanud mässama sellega ning otsustasin täna lahti võtta. Sai võetud lahti ning pealtnäha oli sidur täiesti korras, kuigi sidurikorv natuke liikus edasi-tagasi. Kui võtsin siduri täiesti maha, siis avanes suht nõme vaatepilt (pildi lisan hiljem  ): väntvõllil olevatest hammastest (nende kaudu on sidur ühendatud väntvõlliga) ei olnud praktiliselt mitte midagi järgi. Ega nüüd muud üle ei jää, kui mootor täiesti legodeks lammutada, uus väntvõll ja uued laagrid panna (laagrivahetus oleks tegelikult nii ehk nii päevakorras olnud). Ilmselt saab see kallis lõbu olema  . Taastada ilmselt seda pole võimalik? Ilmselt purunesid need siis, kui mäest alla sõites (linnas) läks vabakäigu asemel sisse esimene käik....ses suhtes on nõme, et nii õrnalt tuleb puudutada seda käiguhooba; vastasel juhul lükkab esimese käigu peale (sidur oli lahutatud, aga ilmselt ikkagi võttis järgi). Ning huvitav on veel see, et libisema hakkas alles eile, mitte siis, kui kogemata läks esimesele käigule (sõitsin pärast seda veel umbes 20 km). |
|  | | RecaroVol2

Postituste arv: 9 Age: 18 Registration date: 11/07/2011
 | Pealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30) Püh Juul 17, 2011 1:48 am | |
| Väga oma pärane pill , ! Edu ehitamisele  |
|  | | Mini

| Pealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30) Püh Juul 17, 2011 11:24 am | |
| Edu ikka vaja  Peagi saan väntvõlli, siduri muhvi kätte ning siis panen kõik kokku. |
|  | | Mini

| Pealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30) Laup Okt 08, 2011 2:43 pm | |
| Nii. Kõik on koos, kuid nüüd ei käivitu. Säde puudub. Ning ka tuled ei lähe põlema, kui mootorit ringi käiata. Tegin väiksed mõõtmised ning ilmnes, et vool läheb kommutaatorisse, kuid sealt ei välju. // Ah ei...siiski tuleb..mingit sorti mõõtmise viga. Vool siiski väljub kommutaatorist. Kaldun arvama, et massijuhtmega mingi jama. #2 // Kõik tundub olevat korras, kuid ikkagi ei tööta  . Eks ma veel mõtlen ja vaatan, mis ta seal teeb. |
|  | | Mini

| Pealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30) Laup Veeb 11, 2012 12:33 pm | |
| Ei ole jupp aega nüüd kirjutanud (selle ajaga jälle omajagu tarkust kogutud).
Probleem oli kommutaatoris. Osa takisteid ning dioode olid läbi. Papsiga uurides selgus, et need olid ahelas, mis olid otseselt seotud helisignaaliga.
Üritame peagi võtta ette selle kommutaatori. Saab tehtud uus trükkplaat uue skeemiga (pärast valmimist toon siia sellest pilte/skeemi). Ning samuti on tulemas suunatuled; teema alguses sai neid mainitud kah. Viimasega on nii, et skeem on suht valmis, valgusdioodid on olemas, klaasid on olemas (nädala sees saan siia üles laadida skeemi).
Kui ma ei eksi nüüd, siis kommutaatori ülesanneteks on: pöördeid piirata (paps arvas, et selle võiks ümber teha. Praegune skeem piirab pöördeid lühistamisega), voolu saata süütepoolile õigel ajal, täita pingeregulaatori ülesannet ning alaldada voolu signaali jaoks. Ning rohkem ei tohikski olla? |
|  | | oldmoped Admin
Postituste arv: 925 Age: 41 asukoht: Mopeedikeskus Registration date: 11/02/2007
 | Pealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30) Laup Veeb 11, 2012 7:36 pm | |
| nn hall karp ei sisalda mittemingisugust pööretepiirajat! Lihtsalt süüteahela 2mf mahtuvusega kondensaatori (õigemini füüsiliselt kahe paralleelse 1mf) laadimisaeg venib nii pikaks, et kuskil ~7000rpm'ist ülespoole ei jõua see enam korrektselt täis saada ning süüde hakkab selle tõttu puterdama ja vahele jätma.
P.S. Tuledeahel ja süüteahel ei ole kommutaatoris elektriliselt omavahel kuskilt seotud ja neist ühe tööd ei mõjuta kuidagi see, kas teine on korras või mitte.
P.S.P.S. Mopeedi signaal töötab poolperioodilisel ehk pulseerival alalisvoolul ja selle ahelas ei ole mittemingit muud elektroonilist komponenti peale kõige tavalisema dioodi ning signaaliahel (väljund 01) ei ole mittekuidagi süüteahelat mõjutav.
_________________  |
|  | | Mini

| Pealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30) Laup Veeb 11, 2012 8:04 pm | |
| Jah. Minu viga.
Kuna mina veel elektroonikas nii tugev ei ole, siis sai edasi antud ainult kuuldud infot. Isa süvenes skeemi natuke põhjalikumalt ning sai otsustatud, et põhiosa jääb samaks (ainult paremad kondensaatorid), kuid pingeregulaatori koha asendaks mingil määral. |
|  | | |
| | Permissions in this forum: | Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
| |
| |
| |
|