HomeKKKOtsiRegistreeriLogi sisse

Share | 

Mini: Mini (Riga 30)

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Go down 
Mine lehele : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AutorTeade
Mini

Postituste arv: 216
Registration date: 09/12/2009

PostitaminePealkiri: Mini: Mini (Riga 30)   Reede Dets 18, 2009 10:19 pm

Tervist Smile

Mõtlesin, et tutvustan ka oma masinat.

Lugu ma erilist ei tea, aga sai see masin ostetud septembri alguses. Seda ma tean, et ma olen umbes neljas omanik sellel masinal (lähitulevikus kavatsus eelmised omanikud ka välja uurida). Dokumente sellel masinal ei ole (või vähemalt minu käes ei ole). Mootoril tehtud kap. remont ja paar juppi on puudu: signaal (selle panen arvatavasti Jawa oma, kuna mul hetkel vedeleb see) ja spidomeeter (on olemas eelmise omaniku käes, aga tal puudu tigu ja trossi, kui õigesti mäletan). Tagatuled, mootoril osa juppe, õhufilter ja mitmed pisemad detailid ei ole originaalid. Masinal raam ümber ehitatud "Chopperiks". Paistab olevat V-50M originaalis, aga ümber tehtud jalakäikudele. Esihark ja lenks peaks olema Delta'lt.

Täna päeval sai pandud kate peale ja õlitatud paar kohta. Plaanis sellised asjad talve jooksul ära teha: panna Jawa signaal peale, teha pidurituleklemm korda(kiilub vahest kinni või midagi ja siis jääb tuli põlema. Puhastan ära ja panen katte ette, siis vast kärab küll), esiratas korda teha (praegu logiseb otsas ja seda mutrit saab käega kinni-lahti keerata), õhufilter puhastada, panna paar mutrit väiksemate detailide juurde (nt sidurilink vms), istmekate korda teha, bensiinikraani tihend korda teha ja suunatuled meisterdada (Selle unustasin enne kirjutada). Võibolla midagi veel, aga hetkel ei tule meelde.

Masinaga suht rahul ja hetkel magab talveund. Hinnaks oli 2600+400 (400 oli transport Rakvere lähedalt Tartumaa lõuna-ossa).

Pilte(varsti vast panen veel juurde ja parema kvaliteediga). Moblaga tehtud, nii et kvaliteet pole just kõige parem, järgmine kord teen tavalise fotokaga pilte, kui võimalus.
Pilt 1
Need on kõige esimese sõidupäeva pildid, kui sai sõbra pool käidud:
Pilt 2
Pilt 3
Pilt 4
Pilt 5

Viimati muutis seda Mini (Laup Apr 03, 2010 8:01 pm). Kokku muudetud 6 korda
Tagasi üles Go down
Qubik

Postituste arv: 182
Registration date: 20/09/2009

PostitaminePealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30)   Reede Dets 18, 2009 10:41 pm

njaaah, et minist sihuke saada, peab keegi olema pingutanud ja higi valanud. Kui ikak sellega veel palju vaeva näha, siis võib päris hea asja saada. Jõudu sulle.
Tagasi üles Go down
Mini

PostitaminePealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30)   Reede Dets 18, 2009 10:53 pm

Jah, egas ta nii ole jah. Jõudu ikka vaja Smile
Tagasi üles Go down
oldmoped
Admin

Postituste arv: 924
Registration date: 11/02/2007

PostitaminePealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30)   Laup Dets 19, 2009 9:44 pm

Täitsa maitsekas ümberehitus!

PostitaminePealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30)   Püh Dets 20, 2009 9:54 am

Ega jah, seda minagi.

Unustasin kirjutada ennem, et mul plaanis teha suunatuled sellele masinale. Võibolla ise meisterdada ja panna aku/patareitoide. Kui ma tahaks teha generaatori toite pealt, siis ma peaks kuidagi masina juhtmeplokki ümber ehitama, kuna minu masinal pole originaalis minuarust ette nähtud suunatulesid.
Tagasi üles Go down
Qubik

Postituste arv: 182
Registration date: 20/09/2009

PostitaminePealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30)   Püh Dets 20, 2009 10:25 am

ühelgil minil pole. See eeldab suht palju elektrinikerdust.
Tagasi üles Go down
Mini

PostitaminePealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30)   Püh Dets 20, 2009 3:36 pm

Ei olegi? Kuskilt kuulsin, et mingised versioonid olid. Aga ju vist siis oli jutt teisest masinast.
Tagasi üles Go down
Kevin68

Postituste arv: 98
Registration date: 22/10/2008

PostitaminePealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30)   Püh Dets 20, 2009 5:47 pm

Minuteada oli kunagi olemas mingisugune "LUX" mudel, millel olid ka suunatuled olemas.
Tagasi üles Go down
http://www.vanaisavokk.forumotion.com
oldmoped
Admin

Postituste arv: 924
Registration date: 11/02/2007

PostitaminePealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30)   Püh Dets 20, 2009 6:05 pm

Mini versioonil РМЗ-2.130Л (ehk siis Lux) oli varustusastmeks V-501 jalgkäikudega mootor, tagapakiraamil olev korv ja esimene pakiraam.

Suunatulesid tähistas Lux Lvovi tehase Karpatõ ja Verhovina mudelite juures.

Postituste arv: 347
Registration date: 03/10/2007

PostitaminePealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30)   Püh Dets 20, 2009 9:38 pm

Siin lehel on täitsa olemas selline elektriskeem:
http://forum.moped.ee/kaikudega-f9/kahe-kaiguliste-elektri-skeemid-t319.htm
Vaja on tulesid, lülitit ja suunatule 6v releed.

Kahjuks pole ühtegi tehase suunatuledega masinat kohanud,kuid tootmises nad olid küll.
Tagasi üles Go down
Mini

PostitaminePealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30)   Püh Märts 21, 2010 6:50 pm

Tuled võibolla meisterdan ise, lülitiks saaks ehk osta Mini originaal tulede lüliti (vasakule-paremale suunad, keskel väljas ja pealmine nupp (originaalis signaal) võiks olla näiteks ohutuled Smile ) ja relee ma arvan, et leiaks ka kuskilt.

Ma pole ise ka kohanud, aga kuulnud olen, et neid on tehtud.

// Pole ammu midagi masinast kirjutanud.
Täna siis oli plaanis hakata masinaga tegelema. Ilm oli hommikul päikeseline. Sõin kõhu täis, võtsin tööriistad ja sammusin kuuri poole. Plaanis oli võtta summuti ja leegitoru alt ning need puhastada. Tahtsin veel karburaatori ja õhufiltri ära puhastada.

Pildid enne laiali võtmist :

Vajutage pildi peale, siis läheb see suuremaks.
Pilt 1
Pilt 2
Pilt 3
Pilt 4
Pilt 5
Pilt 6

Siin näha siis keevituse vahelt lekkimimist (ümber tehtud süsteem: leegitoru läheb mootori alt ja originaal summuti pooleks tehtud ning siis kokku keevitatud vastava nurga all).
Pilt 7

Masina hoiukoht. Paremas servas on masina kate (®iguli oma tegelikult, aga käib sellele masinale kah). Loik seal maas on kraanist, mis vajab uut tihendit (teatud asendis hoiab bensiini kinni, teatud asendis hakkab kraani juurest läbi laskma). 2 liitrit läks seetõttu raisku. Kraan peaks olema Stella oma (plaanis vahetada see originaali vastu). Seal Jägermeistri kastis pole midagi, peale lappid jms vajalikude asjade Very Happy
Pilt 8

Pildistamiskohast natuke tagapool oli masin, paremal on näha hoiukohta.
Pilt 9

Kui hoolikalt vaadata, siis näeb, et eespool on udune ja kaugemalt teravam. Sellest sain hiljem aru ja siis tegin hiljem pildid normaalse teravusega Razz (kuigi üks pilt tuli ikkagi udune).
Pilt 10
Pilt 11
Pilt 12
Pilt 13
Pilt 14

Alguses ei tahtnud amort alumisest kinnitusest üldse välja tulla. Lasin natuke määret, siis lipsas kohe välja.
Pilt 15

Masin ilma amordita
Pilt 16
Pilt 17
Pilt 18

Pakiraami "jäänus" ja muud jupid. Sellest on hea kinni võtta ja masinat tõsta taguotsast, kui vaja.
Pilt 19

Ilma "tõstmisraua"-ta ja amordita.
Pilt 20
Pilt 21
Pilt 22
Pilt 23

Leegitoru ja summuti ajutises kohas nõrgumas.
Pilt 24

Leegitoruta, summutita, amordita ja "tõstmisraua"-ta.
Pilt 25
Pilt 26
Pilt 27

Silinder. Siin näha teravustamise viga (silinder udune, sein tagapool terav).
Pilt 28
Pilt 29
Pilt 30
Pilt 31
Pilt 32

Paremal on katusealune (seal asus tegutsemise ajal masin) ja väljapääs, vasakul masina hoiukoht, keskel 2 mutrit ja seibi, mis hoidsid leegitoru silindri küljes kinni.
Pilt 33

Kruvisin ülejäänud jupid tagasi, et ei peaks neid kuskile eraldi panema.
Pilt 34

Summutist välja valgunud õli (20 min-ga umbes).
Pilt 35
Pilt 36

Mootori alt. Silikooni peaks vast ära vahetama tihendiga.
Pilt 37

Siin paistab, et üldse tihendit pole.
Pilt 38

Sellel pildil panin selle re¾iimi, et ta teeks lähedalt teravaks, aga ikkagi ei teinud korralikult. Oleks vist pidanud panema üliläheda pildi teravuse vist ikkagi. Aga fotoka ekraanilt polnud eriti hästi aru saada, et udune tuli.
Pilt 39
Pilt 40
Pilt 41

Masin kuuris tagasi. Tagapool paistavad summuti ja leegitoru.
Pilt 42

Masina hoolduskoht. Otse ees näha see kate. Kui sisse minna, siis paremale jääb masina hoiukoht.
Pilt 43

Natuke palju pilte sai Shocked .

Kella kolme paiku hakkas järjest rohkem pilvi tulema ja hiljem juba sadas vihma. Karburaator ja õhufilter jäävad homseks (arvatavasti). Võib-olla veel muudan seda posti ja lisan midagi, aga hetkel tundub, et midagi lisada ei ole.

// Pildistamise aega ei oska öelda. Kokku läks masina juures aega umbes 4 tundi (tund olin vahepeal toas, vahepeal klõpsutasin pilte ja vahepeal oli vaja midagi muud teha). Arvutis piltide väiksemaks tegemisega (liiga suured pildid oleks võtnud liiga palju aega üleslaadimiseks) ja üleslaadimisega läks samuti umbes 4 tundi. Kõik pildid on selles järjekorras, nagu ma need pildistasin.
Tagasi üles Go down
Mini

PostitaminePealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30)   Esm Märts 22, 2010 5:11 pm

Täna oli samuti ilus ilm, aga kraade oli vähem. Nagu oli plaanis, võtsingi täna karburaatori ja õhufiltri maha. Hiljem hakkan puhastama ja panen siia teemasse üles täna õhtul või homme puhastamise pildid. Praegu ma panen Upload'i oma pildid, aga ma arvan, et ma kolin ümber Nagi'sse või Fotoalbum'sse, siis kergem vaadata pilte ja loodetavasti ka lihtsam üles laadida.

Pildid:

Liivaterasid kõik kohad täis, seetõttu võtsingi lahti ja otsustasin ära puhastada.
Pilt 1
Pilt 2

Õhufiltri kinnitus.
Pilt 3
Pilt 4
Pilt 5
Pilt 6
Pilt 7
Pilt 8
Pilt 9
Pilt 10

Läks natuke aega, et õhufilter kätte saada. Alguses ei julgenud väga õhufiltri ja karburaatori vahelist kummilutti väga painutada, aga hiljem nägin, et muud võimalust ei ole.
Pilt 11

Karburaatori ja silindri vaheline tihend oli juba oma aja ära elanud. Õnnestus lõpuks ainult 2's tükis ära võtta (see silindri poolne tihend. Seal kaks tihendit mul: üks silindri pool, teine karburaatori pool).
Pilt 12
Pilt 13

Seguklapp liikus ilusti, kinni ei jäänud kuskil.
Pilt 14
Pilt 15

Kuna mul bensiinivoolikut ei õnnestunud ära võtta, siis ma kruvisin filtri osa lahti.
Pilt 16
Pilt 17
Pilt 18

Nähtamatu karburaator.
Pilt 19

All vasakul näha seda tihendit, mis ma ära võtsin.
Pilt 20
Pilt 21
Pilt 22

Fotokas ei suutnud korralikult teravustada.
Pilt 23
Pilt 24
Pilt 25
Pilt 26
Pilt 27

Lähiajal plaanis ära käia Tartus ja osta endale remondi- ja tihenditekomplekt. Ma tahaks tänada kasutajat Qubik, kes andis teadmisi ja soovitusi. Kuigi lahti võtma pidin ise ja sellega sain õnneks hakkama (võib öelda, et masinate juures kolmas kogemus. Esimene kogemus oli Mk-17 mudellennuki mootori laiali võtmisega, teine kogemus oli Mini summuti ja leegitoru mahavõtmisega ja nüüd karburaatori ja õhufiltriga. Hiljem võtan veel karburaatori täiesti lahti ja puhastan ära, õhufiltri samuti).
Tagasi üles Go down
Mini

PostitaminePealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30)   Teis Märts 23, 2010 9:19 pm

Sai siis ära käidud seal Tartus jalgratta poes. Sealt sai ostetud 55.- eest tihendite komplekt ja 100.- eest karburaatori remondikomplekt. Karburaatori komplektil on see kahtlane, et taga vene keelse teksti ja ees olevad jupid ei lähe otseselt kokku (võimalik, et ka tõlke viga).

Need asjad peaks olema vanemast ajast? Või toodetakse neid veelgi? Kuigi tundub, et see väga ammusest ajast ei saa olla.

Homme Tallinnasse minek ja 26'ndal saan jälle masinaga tegeleda.
Tagasi üles Go down
urmet48

Postituste arv: 289
Registration date: 30/03/2009

PostitaminePealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30)   Nelj Märts 25, 2010 9:21 pm

Palju häid mõtteid tekib sinu masinat vaadates. Suht sarnased ideed on peas hetkel nagu sinu masinast on tehtud.
Tagasi üles Go down
Mini

PostitaminePealkiri: Re: Mini: Mini (Riga 30)   Nelj Märts 25, 2010 9:36 pm

Edu Smile .

Summutil pidavat see ainult halb olema, et liiga järsult "murdub". Eks tuleb sinna midagi leiutada.
Tagasi üles Go down

Mini: Mini (Riga 30)

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Tagasi üles 
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 6Mine lehele : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next