HomeKKKOtsiRegistreeriLogi sisse

Share | 

Teeme ise diood(led) taga tule.

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Go down 
AutorTeade
Gen

Postituste arv: 347
Registration date: 03/10/2007

PostitaminePealkiri: Teeme ise diood(led) taga tule.   Kolm Nov 25, 2009 8:47 pm

Tekkis mõte kasutada auto pidurituld mopeedi taga tules.Lihtsalt ja odavalt.
Selleks õnnestus 100kr muretseda 48lediga pidurituli(Sellise hulgaga saab mitu tuld teha).Esialgu sai katse tuleks Spiriti tagatuli.Kahe õhtu nokitsemise tulemus siis piltidel näha:

Led-tule lahti lammutanud selgus et dioodid on jagatud neljastesse gruppidesse mille lõpetab takisti.Seega tuleb neid ka nii kasutada.Kuigi on nad valge värvusega annavad nad punast valgust.

Minu tulesse mahtus 4 neljast gruppi seega 16dioodi.Esimesel pildil näha palju üle jäi.

Et oleks lihtsam kinnitada võtsin kasutusele algse dioodide tule korpuse,viimane sai liimitud tule klaasi sisse.

Valgus tulemus siis viimasel pildil,minu arust päris hea.Tulesse jätsin ka hõõgpirni piduri tule jaoks.Edasi jääb katsetada kuidas asi ka kestab.
Tagasi üles Go down
Qubik

Postituste arv: 182
Registration date: 20/09/2009

PostitaminePealkiri: Re: Teeme ise diood(led) taga tule.   Kolm Nov 25, 2009 11:51 pm

Sul 6 või 12 voldine systeem?
Tagasi üles Go down
Gen

PostitaminePealkiri: Re: Teeme ise diood(led) taga tule.   Nelj Nov 26, 2009 7:57 pm

See tuli sobib mõlemale pingele.12 voldiga põleb eredamalt.
Oluline on et süsteemis oleks alalis pinge(+ ja -)Vahelduvaga ei tööta.

Minu Retro JAWA 6V tuledes ei tööta,sest selgus tuled põlevad sel masinal vahelduv vooluga.
Tagasi üles Go down
oldmoped
Admin

Postituste arv: 925
Registration date: 11/02/2007

PostitaminePealkiri: Re: Teeme ise diood(led) taga tule.   Nelj Nov 26, 2009 8:37 pm

Selle vahelduvvoolusüsteemis kasutamiseks sinna dioodsilla ettepaigaldamine ei ole nüüd küll mingi ülemäära keeruline ega kulukas tegevus.
Smile
Tagasi üles Go down
http://www.moped.ee
Qubik

PostitaminePealkiri: Re: Teeme ise diood(led) taga tule.   Nelj Nov 26, 2009 9:55 pm

No ma olen piisavalt elektroonikavõõras, et minule hetkel tundub see teema kosmosena, aga mulle meeldib kyll kui kuskilt valgustav päikesekiir kätte juhatatakse...
Tagasi üles Go down
oldmoped
Admin

Postituste arv: 925
Registration date: 11/02/2007

PostitaminePealkiri: Re: Teeme ise diood(led) taga tule.   Reede Nov 27, 2009 9:07 am

Reaalselt on erinevate pingete puhul kasutamisel vaja vahetada koormustakistid pingele sobivaks, sest enamus ledid ise töötvad 1,5-3v pingega ja takistiga piiratakse neid läbivat voolu. Madalamal pingel kasutamisel, kui ledid ikka veel süttivad, siis põlevad lihtsalt oluliselt tumedamalt, kõrgemal pingel kasutamise puhul on läbipõlemisoht.
Tagasi üles Go down
http://www.moped.ee
Qubik

PostitaminePealkiri: Re: Teeme ise diood(led) taga tule.   Reede Nov 27, 2009 10:26 pm

aitähh
Tagasi üles Go down
Gen

PostitaminePealkiri: Re: Teeme ise diood(led) taga tule.   Laup Veeb 06, 2010 8:52 pm

Minu praeguse projekti jaoks sobib paremini Delta tagatuli,nii sai seda "tuunitud".
Esmalt sai tule tagune vabastatud kõigest liigsest(peegel,pirni pesad)
12lediga riba koos tagusega sai kinnitatud "peegli" kinnituse külge.Kuna järele jäänud ledid on kõik punased ja suht eredad(numbri valgustus peaks valge olema)otsisin teist lahenust.
Riilust hakkas kätte kunagi ühelt Seatilt maha võetud pidurituli mis osaliselt põles.Lahti lõhkudes leidsin sealt 10 rööbiti ühendatud 1,2w pirni(idee!!!! sunny )Nii sai kaheksa neist kasutatud minu tules.Hea on see et,tuli põleb ka siis kui üks,kaks(või rohkem) pirni läbi on.
Kinnitused said traadi ja teibi abiga(raske oli muid kinnitusi leida)mis õnneks välja ei paisata.
Pildid:Vasakul sisu,paremal tuled põlemas.
[img][/img][img][/img]
Vasakul taga-,paremal pidurituli:
[img][/img][img][/img]
Tulemus mulle täitsa meeldib(fotodel niii hea ei paistagi)
Tagasi üles Go down

Teeme ise diood(led) taga tule.

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Tagasi üles 
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1