|
| Autor | Teade |
|---|
Gen
Postituste arv: 347 Age: 40 asukoht: Pärnu Registration date: 03/10/2007
 | Pealkiri: V-501 käiguvahetusvõll Teis Nov 24, 2009 8:31 pm | |
| Viimaselajal on minu kätte sattunud jalgkäikudega mootorid(nõuka ajal sõitsin käsikäikudega masinatega).Kõikide nende juures täheldan et käigu lülitus kang liigub väga palju(peaaegu 90kraadi)Esimesel käigul "künnab"ots maad ja teisel käigul "puutub"summutit(MINI puhul).Põhjus on käiguvahetus võllis. Sai seda siis ühes mootoris täiustatud: [img]  [/img] Sai "voolitud"ja sobitatud metalli tükk sinna auku ning keevitusega stoperdatud.Selline lahendus osutus lihtsaks ja toimivaks.Kangi liikumis maa on nüüd kusagil 60kraadi ringis.Edasi jääb veel sõidus katsetada. |
|
 | |
motorist vana kala

Postituste arv: 248 Age: 36 asukoht: Tallinn Registration date: 17/02/2007
 | Pealkiri: Re: V-501 käiguvahetusvõll Teis Nov 24, 2009 9:11 pm | |
| Kusjuures mulle ka jäänud müstikaks, miks see jalakäigu võll nii suure "soonega" on. Aga erinevalt enamusestest noorsandidest, kes ainult jalakäikudega mopeede ihaldavad, pole mulle need kunagi meeldinud  . Käsikäigud tunduvad alati kuidagi konkreetsemad kui käike vahetad. |
|
 | |
Qubik

Postituste arv: 182 Age: 32 asukoht: soome Registration date: 20/09/2009
 | Pealkiri: Re: V-501 käiguvahetusvõll Kolm Nov 25, 2009 7:22 am | |
| Katseta ära ja anna siis teada ka. Ma ise eelistan just jalakäikusid. Miskit selget põhjust ei oska välja tuua. Omal sain käiguhoova liikumise mõistusepiiridesse peale seda, kui panin käigukastis hammasrattad korralikult hambuma ja piirasin seibidega võllide pikiliikumise. Hoob võimaldab küll seda just 90 kraadi liikumist aga käik lülitub palju enne äärmist asendit ja pole vajadust hooba lõpuni vajutada. |
|
 | |
oldmoped Admin
Postituste arv: 924 Age: 41 asukoht: Mopeedikeskus Registration date: 11/02/2007
 | Pealkiri: Re: V-501 käiguvahetusvõll Kolm Nov 25, 2009 9:21 am | |
| Jalgkäikude eelis on selles, et selle vahetussüsteemi puhul on teine käik konkreetselt sisse fikseeritud. Käsivahetuse puhul hoiab käigukahvlit asendis ainult vedrusurve ja natuknegi kulunud hammasmuhvide puhul on üleviskamine jubekerge tulema ning mida ümmargusemaks need nurgad kuluvad, seda rohkem viskab ja siis sõidavadki pooled mopeedid iuu....iuu....iuu...iuu. |
|
 | |
rallitaja

Postituste arv: 38 Age: 19 asukoht: Põltsamaa Registration date: 19/03/2008
 | Pealkiri: Re: V-501 käiguvahetusvõll Nelj Nov 26, 2009 8:57 am | |
| Mul üks V-501 mootor oli, mille alumist otsa oli veidi tuunitud (sae süüte koht, ülevoolukanalid). Sellel oli juba moditud võll sees, aga tehtud oli asi kanali täiskeevitamise, võlli ümaraks töötlemise ja uue vao tegemisega.  |
|
 | |
Qubik

| Pealkiri: Re: V-501 käiguvahetusvõll Nelj Jan 21, 2010 3:40 pm | |
| Ma just mõtlen, et ega äkki see kitsemaks tehtud soon peaks olema endise laia soone keskel? Siis ei jääks pedaali neutraalaasendis hoidev vedru pinge alla. |
|
 | |
Gen
 | Pealkiri: Re: V-501 käiguvahetusvõll Nelj Jan 21, 2010 10:41 pm | |
| Soone võib teha keskele või ka teise äärde vahet pole sest see vedru ei hoia neutraal asendit.Neutraal asendit ja käike hoiab sees fiksaator.Vedru ülessanne on viia kang ülemisse asendisse. Esimene käik saab päkaga sisse vajutatud,varbaga teist käiku tõmmates aitab vedu kaasa. Siit väike soovitus;kui masin pikemalt seisma jätta soovitan sisse panna teine käik(vedrule jääb väiksem pinge) |
|
 | |
Qubik

| Pealkiri: Re: V-501 käiguvahetusvõll Esm Märts 22, 2010 5:04 pm | |
| Vedru ülesanne on hoida kang keskel, kummagi käigu sisselülitumisele vedru kaasa ei aita! Mul ka üks võll nüüd tehtud tükkide sisse keevitamise abil, kuid oma jonni ajades tegin mõlemast servast kitsamaks, et siiski jääks soon vana pesa keskele. Töö käigus tekkis mul miski loogika ka selle seletuseks, kuid tänaseks olen juba unustanud. Vanadus... |
|
 | |
mellpoiss
Postituste arv: 574 Age: 45 asukoht: Tallinn-Võrumaa Registration date: 18/03/2008
 | Pealkiri: Re: V-501 käiguvahetusvõll Laup Märts 05, 2011 5:58 pm | |
| Arutlesime "reisiminidel" sama asja aretamist, esialgu jäi teostamata. Huvitaks kas nüüdseks sõidukatsetus ka tehtud? Kommentaar? |
|
 | |
Gen
 | Pealkiri: Re: V-501 käiguvahetusvõll Püh Märts 06, 2011 9:00 pm | |
| Süsteem toimib,kahjuks jäi sõidu proov tegematta."Vana"tegeles sellega ise ,mootor sai raamile,kuid tal ei õnnestunud käima saada(mingi elektri kala). Siis sai talle kingitud "uus"masin ja "mini" jäi kuuri nurka.
Kangi liikumis maa on poole lühem,enne teise käigu lülitamisel varba ots kündis maad,nüüd jääb hulk maad puudu ja esimese käigu lülitamiseks piisab kangi veid tõstmisest. Parema tulemuse annaks kindlasti soone keskele viimine,praegu tundub et teise käigu lülitamisel on pikem maa. Nii et süstem tomib ja julgen soovitada.
Jah see vedru hoiab kangi otse asendis,panin siin kunagi kõvasti ämbrisse. |
|
 | |
|