| | riga 12 1975, riga 12 1974 rando | |
|
|
| Autor | Teade |
|---|
rando
Postituste arv: 153 Age: 23 asukoht: Kuusalu lähedal metsas Registration date: 20/10/2008
 | Pealkiri: Re: riga 12 1975, riga 12 1974 rando Reede Jan 22, 2010 1:08 pm | |
| ma ka kindel ei ole kas pandi aga natuke vene foorumis sellist juttu oli.aga kuna midagi paremat pole siis see saab sinna.aga kuhu kinnitub tagapiduri tross?samuti on mootoril puudu pedaalid. täna on plaanis delta mootor uus kokku panna ja siis arvatavasti s-52 lahti võtta, pilte ikka saab.on sul vaja kõikidest jubinatest mis seal sees on?ma võtan siis fotoka endaga ühes. |
|
 | |
rando
Postituste arv: 153 Age: 23 asukoht: Kuusalu lähedal metsas Registration date: 20/10/2008
 | Pealkiri: Re: riga 12 1975, riga 12 1974 rando Reede Jan 22, 2010 7:13 pm | |
| täna osandasin s-52 täielikult.pealtnäha korralikud asjad osutusid täielikuks saastaks.nt. siduri korv.kui kätte saades võtsin mootori kaane maha siis nägin et on suht norm.täna lammutades aga tuli välja et siduri korv on lopergune, see piks mille peal peaks sidurikorv jooksma oli sinna sisse väga robustselt kinni keevitatud.siduril oli ainult 1 ketas.loomulikult polnud ka korvi all seda 1mm terasseibi.simmerid olid jummala ribadeks(sõna otseses mõttes)siis jõudis järg silindri kätte.eemaldasin selle, ise palvetades et silinder oli korralik.aga mu palvetele ei vastatud.ka sellel mootoril oli lennanud kolvisõrme stopper silindrisse.helistasin siis ühele inimesele automoto foorumist, kes oli mulle pakkunud v-50 silindreid, küsisin kaś on sellisele asjale, vastati et vist isegi üks on.pidi tagasi helistama.siis jõudis järg süüte kätte.no lihtsalt ei tule see(ei tea täpselt mis selle nimi on)alumiinium kauss sealt pealt maha.lõpuks kujundasin laagri õmmitsat ümber selle jaoks ja kätte ta saingi.süüteplaat oli all loomulikult lahti.kontaktid paistsid korras olevat.aga eks näeb kas sealt sädeme ka välja meelitab.käigukast tundus enam vähem olevat, hea seegi.tegin pilte ka aga unustasin fotoka garaazi.siis kui mootor pulkadeks helistasin kloostrimetsa ja küsisin kas neil on vanade s seeria mootorite varuosi.valmistain end ette vastuseks et ei ole.aga ennäe, vastati et jah, on küll, mida vaja?nimelt tahan osta uue väntvõlli ja sidurikomplekti.palusin ńeed asjad endale kõrvale tõsta. plaan on siis mootorisse osta uued laagrid ja tihendid , simmerid, ja siis väntvõll.umbkaudsete arvutuse põhjal läheb selle mootori remont maksma umbes 2000.- aga eks aega on ja sellega kiiret pole. külastasin täna ka kloostrimetsat, ostsin deltale jälle 500.- eest juppe.ja kaasa sain kingituseks simmerite komplekti v-501 mootorile.aga see pole selle teema jutt |
|
 | |
Gen
Postituste arv: 337 Age: 40 asukoht: Pärnu Registration date: 03/10/2007
 | Pealkiri: Re: riga 12 1975, riga 12 1974 rando Püh Jan 24, 2010 10:28 pm | |
| Päris huvitav lahkamine,pilte pole just kõikidest osadest vaja. Millest vaja: Mootorist mõlema küljepealt. Mõlemad karteri kaaned väljas poolt. Käigukasti võllidest. Sidur detailides(lahti võetult) sobib ühel pildil. Kolvist ka pilt ühelt küljelt.
Hea kui saaks silindri ja silindrikaane markeeringud(silindril paremal küljel kahe ülemise ribi vahel,silindrikaanel põlemis kambri küljel) ja ka karteri poolte markeeringud(vasakpoolsel plekk vedru taga,parempoolsel pedaalivõlli augu all) viimased kirjalikult.
Loodan et lahti võttes midagi ära ei kaotand.
Kas karteri poolte vahel oli tihend või ei? |
|
 | |
rando
 | Pealkiri: Re: riga 12 1975, riga 12 1974 rando Esm Jan 25, 2010 3:45 pm | |
| mingeid pilte ma tegin, ainult üleslaadimise vaev.pean selle aja endale leidma.aga markeeringutest ei teinud.ära ei kaotanud midagi.kõik mis küljest tuli läks plastämbrisse ja siis kaan peale teibiga.loomulikult oli karteri poolte vahel tihend, kuidas siis muidu?või vanematel ei pandudki sinna tihendit?kuidas oleks kõige parem viis mootor puhtaks saada?klaaskuuli pritsi ei saa viia.aga kas mingi diisli sisse likku või midagi?mida te siin soovitaksite? |
|
 | |
rando
 | Pealkiri: Re: riga 12 1975, riga 12 1974 rando Esm Jan 25, 2010 5:47 pm | |
| niisiis, tulin just garaazist.käisin natuke vaatamas mida see mootor endast kujutab.võtsin ära veel simmerid ja kaks laagrit mis olid sisse jäänud.iis tuli mõte et vaataks kas on tegemist ikka s-52 mootoriga.välja tuli siis selline asi et karterid on s-51 omad, süütemängu poolne küljekaan s-57 oma, siduri poolne kaan s-52 oma, silindripea oli s-51 oma.silindrilt ei leidnd mingit markeeringut.mis te arvate mis sellise mootoriga teha tasuks?teha ta korda nii nagu on?või oskab keegi veel mingi variandi välja pakkuda?
PS:kui kellelgi on huvi või soovi siis võin vahetada s-57 mootori vastu. |
|
 | |
Gen
Postituste arv: 337 Age: 40 asukoht: Pärnu Registration date: 03/10/2007
 | Pealkiri: Re: riga 12 1975, riga 12 1974 rando Esm Jan 25, 2010 9:21 pm | |
| Õnnitlen oled ©-52 omanik. Erinevus ©-51ga oli spidomeetri ajam siduri poolses karterikaanes.Seega peavadki karterid olema ©-51 omad sama ka silindrikaan.Hea oleks saada ka silindri markeering sest see silindreid oli nii ©-51 kui ka ©-52 markeeringus(arvan et see ei paista mustuse tagant välja).
Mõnigatel ©-57 mootoritel kasutati ka ©-51 karteried koos käigu kastiga(eriti eksport varjantidel)neil ei saa kasutada K-60 karburaatorit. Nii et võid julgelt mootori korda teha ja sul on ©-52 mootor.Generaatori poolne kaan ei muuda asja ka eriti palju. |
|
 | |
rando
 | Pealkiri: Re: riga 12 1975, riga 12 1974 rando Teis Jan 26, 2010 2:45 pm | |
| tänan.sellist infot mul vaja oligi.aga silindri markeeringut ei leidnud ma küll kusagilt.siduripoolne küljekaan oli natuke selle võlli augu juurest katki kus käib see võll millel vändad küljek käivad.aga kas jättta siis mootor s-52 või osta uuemat tüüpi silinder ja osta s-57 mootori küljekaaned ja teha ta s-57?millega saaks mootorit puhastada? |
|
 | |
sakurock
Postituste arv: 8 Age: 36 Registration date: 04/01/2010
 | Pealkiri: ¹-52 Reede Veeb 12, 2010 2:59 pm | |
| Tere! Lugesin siit sinu ¹-52 mootori kohta. Nimelt mul sama asi ees, kakkusin lahti 15a seisnud või rohkem mootori, seisukord ka mitte kõige parem. Samamoodi karterid on Ш51 omad, silinder on Ш52 ja silindripea ka Ш52. Kolvil on sõrme stopper jalga vist lasknud kunagi ja suured vaod kolvile sisse tõmbanud, kuid silinder on korralik. Väntvõll aga on kinni roostetanud ja tundub et kõlbmatu. Ülejäänud sisu käiguosa hammakad jne on korralikud. Kolvil on all ääres mõlemil pool 28 (vist oli). simmerid ja lagrid vajavad ka muidugi vahetust. Siit küsimus et kui kaugel sul taastamine on ja mis motopoest sa juppe said ostsid ja mis hinnaga? Mõtlengi siin kas tasub või ei tasu remont ära. Karburaator on minul K-35B. Vaja oleks siis paljusid asju veel? |
|
 | |
rando
 | Pealkiri: Re: riga 12 1975, riga 12 1974 rando Reede Veeb 12, 2010 4:32 pm | |
| tere.minu enamus asju tulev kloostrimetsa motopoest.väntvõlle on seal s seeria mootorile täiesti olemas.hind oli vist mingi 700.- aga ma saan -20%.asi ei ole kusagile poole arenenud.seisab ikka kastisees.mõtlesin küll ükspäev et võiks hakata ju tegema, puhastama.aga siis jälle loobusin sellest.ma arvan et selle mootori remont läheks maksma umbes 1500.- või üle selle.aga alla kindlasti mitte.sa oma mootorist pilte viitsid panna?ma olen enda omast teinud aga siiani pole viitsinud üles laadida.mul on ka karburaator k.35b |
|
 | |
sakurock
 | Pealkiri: Re: riga 12 1975, riga 12 1974 rando Reede Veeb 12, 2010 4:48 pm | |
| Seda ma arvasin et sinna hinnaklassi jääb. siis paneb juba mõtlema kas tasub või ei. Pilte pole veel teinud, mõtlesin et kui puhtaks olen teinud siis hakkan enne kokkupanekut tegema. Aga jah palju oleks vaja vast vahetada, simmerid, laagrid, väntvõll, kolb, rõngastega, uued tihendid, uut süütepoolset kaant vaja, õhupuhasti, ketihammakas on kulunud ja süütepoolsel väntvõlli otsast on ka midagi puudu ja ei teagi mis seisus mähised on, kontaktid ka kulunud jne jne. väntasid pole ja trossid puudu nii et tööd jaguks  laed äkki oma pildid üles vaataks hea meelega neid, mul läheb veel nendega aega. Sees on ka arvatavasti mingid vaheseibid puudu, sest tundub nagu oleksid hammakad mõnes kohas vastu karterit jäljed sisse vedanud.... |
|
 | |
rando
 | Pealkiri: Re: riga 12 1975, riga 12 1974 rando Reede Veeb 12, 2010 4:51 pm | |
| eks ma proovin laadida pilte.aga muidu mul kloostrimetsas müüdi s seeria hammakas v-50 oma pähe.muidu tundub et neid juppe on saada küll.mul endal oleks sidurikorvi ja siduripoolset kaant vaja. |
|
 | |
rando
 | Pealkiri: Re: riga 12 1975, riga 12 1974 rando Reede Veeb 12, 2010 5:54 pm | |
| |
|
 | |
sakurock
 | Pealkiri: Re: riga 12 1975, riga 12 1974 rando Reede Veeb 12, 2010 6:37 pm | |
| Päris hea vaadata jah, sul praktiliselt sama seis mis mul, et nokitsemist küllaga  sul ju mõlemad kaaned olemas piltidel? |
|
 | |
rando
 | Pealkiri: Re: riga 12 1975, riga 12 1974 rando Reede Veeb 12, 2010 6:53 pm | |
| on küll jah.aga siduripoolne on vända võlli augu juurest katki, suu pragu sees ja mingi kummaline kuldne värv on seal peal.süütemängu poolne on s-57 oma.need jupid mis soovis müügis on s mootorite asjad, need ma ära ostangi. |
|
 | |
sakurock
 | Pealkiri: Re: riga 12 1975, riga 12 1974 rando Reede Veeb 12, 2010 8:01 pm | |
| jah ma vaatasin ka neid seal, kas ostad sealt need ära kõik? süütepoolse kaane ka? |
|
 | |
| | riga 12 1975, riga 12 1974 rando | |
|