HomeKKKOtsiRegistreeriLogi sisse

Share | 

MV-044

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Go down 
AutorTeade
Guest
Külaline

PostitaminePealkiri: MV-044   Püh Juun 21, 2009 6:01 pm

Et siis mõtlesin, et panen siia üles ning üldse netti sellise isendi. Pole just kunagi võrri fänn olnud, aga kuna juhtumisi nägin sellist sääreväristajat, siis mõtlesin, et pean selle endale saama ning korda tegema, kuna nii inetut võrri ma pole veel varem näinud... Välja laske aastaks on 1967 ning muu on leidav selle isengi kohta kõikjalt mujalt netist...

Sellises seisus ta siis oli kui kätte ta sain...

Et siis natukenegi püsivamat ja vähegi korralikumalt teha sai liivapritsi saadetud, et roostest lahti saada...

Hetkeseis, puudu veel korralikud kroomveljed, tagumine latern, leegitoru, ning tüür:( Kunagi sellega ühele poole saab, siis saab kohe järgmist isendit taastama hakata, mille kohta puudub mul apsoluutselt informatsioon, aasta või tüübi kohta, aga seline ta välja näeb:

Viimati muutis seda kaivo (Esm Juun 22, 2009 6:35 pm). Kokku muudetud 2 korda
Tagasi üles Go down
oldmoped
Admin

Postituste arv: 925
Registration date: 11/02/2007

PostitaminePealkiri: Re: MV-044   Püh Juun 21, 2009 10:26 pm

Tere tulemast seltskonda ja soovin õnne - see Sul suhteliselt heas komplektsuses eksemplar.

Väikesed märkused kah - see pakiraam seal on täielik isearetus ja peale selle veel ka mitte kõige taibukama inimese poolt, sest alumised kinnitused on toodud liikuva tagakiige külge ja on seljuhul kaks võimalust, et kas annab pakiraam järgi või ei tööta tagavedrutus.

Dünamo kinnitatakse mitte esihargi vaid tagakiige külge - selleks on kiige küljes isegi tehasest juba paremal pool ilusti kinnituskõrv olemas.
Sadul on küljes Riia tehase masina päritolu - originaal on kolmnurkse kujuga ja mitte vedrutav shvammpadi.

Algkomplektsuses esimese mootorikinnituse poldi all olev traadist kõrv koos auguga plekist detailiga on mõeldud selleks, et sealt viiakse läbi küünlajuhe ja se etakistab juhtmel vastu kuuma leegitoru minna.

Need mootorikatte äärtesse aetud lõkilõigatud voolikujupid, mis otstest on kahe traataasaga seotud, on ette nähtud sellisena ka tehase poolt ja samamoodi ka nende traadiga sidumine.

Mittemingit tagalaternat sellele võrrile ei käinud, oli vaid helkur.

Viimasel pildil oleval Gauja veermikul on all uuema tüübi tagaratas. Tõenäoliselt pärit teise põlvkonna Riga-5 võrri alt - see on see kõige jaburam lahendus, kus on juba suur alumiiniumsüdamik, aga sinna sisse on paigaldatud tavaline jalgratta torpeedo tüüpi vabajooks ja pidurisüsteem.
Kui vaadata selle masina raami, siis täpselt ei saa küll pildilt aru, aga alusjala kinnituses tundub olevat pilu pedaaliketi pingutusrulli jaoks, mis viitab >1963 aastale. Kuna tagaporikal paistab veel vanema tüübi ümar helkur, siis viimase kahe tootmisaasta oma ta tõenäoliselt ei ole ja pakuksin seda masinat vahemikku 63-64
Tagasi üles Go down
http://www.moped.ee
Guest
Külaline

PostitaminePealkiri: Re: MV-044   Esm Juun 22, 2009 6:20 pm

Igati suured tänud, sain igati targemaks ja head sihid kuhupoole pürgida ja mida otsida, see plekist detail on mul isegi olemas, mis küünlajuhet kinni hoidis, mulle tundus aind se liiga kõrvaline ise aretus et ei pannud seda enam külge, nüüdsest tean ja panen..

sadula ja pakika viskan siis kõrvale, hakkan uusi otsima...

Need lõkilõigud olid jube rabedad ja ei julend tagasi panna, mõtlesin, et ilusam on uued kuidagi voolikust aretada, aga nüüd tean, et käibki traadiga, see tundus mulle endale ka vägagi isearetus...

Pruuni võrri kohta tean vaid nii palju öelda, et see on tehtud jalgrattaks ümber, aga kuna mõlemad säärekad sain ma tasuta, siis teen ma nad igaljuhul korda, sõitma ma nendega ei hakka aga vähemalt endal silmailu vaadata... Aga kes teab millal ma nendega ühele poole saan, jupiter1, jawa 634 vajavad lisajuppe ja jawa 344 vajab täielikku taastamist... Annan teada kuidas võrrid kulgenud ja mis saanud...

Õppisin veidi seda foorumit ka tundma, tegin natukene pildid silmapärasemaks!!
Tagasi üles Go down
oldmoped
Admin

PostitaminePealkiri: Re: MV-044   Esm Juun 22, 2009 9:22 pm

Sadulaga ma Sind vist tõenäoliselt aidata ei saa, või kui, siis ainult selle aluse, kuhu pead shvammi ja naha ise peale tekitama... aga kui natuke oma varudes kaevan, siis õige pakiraami peaksin tõenäoliselt leidma küll.
Tagasi üles Go down
Guest
Külaline

PostitaminePealkiri: Re: MV-044   Teis Juun 23, 2009 12:41 am

oldmoped kirjutas:
Sadulaga ma Sind vist tõenäoliselt aidata ei saa, või kui, siis ainult selle aluse, kuhu pead shvammi ja naha ise peale tekitama... aga kui natuke oma varudes kaevan, siis õige pakiraami peaksin tõenäoliselt leidma küll.

Pakiraamist oleks küll huvitatud, ma ise kahjuks nädala pärast sõjaväkke, aga pärast noorteaega oleks igati nõus tehingut tegema!
Tagasi üles Go down
padua
vana kala

Postituste arv: 73
Registration date: 19/05/2007

PostitaminePealkiri: Re: MV-044   Teis Juul 14, 2009 5:07 pm

Tervitus! Õnnitlused ja tere tulemast " meie " sekka jah Oldmoped on juba olulise ära öelnud ja tõsi tore kui ta sind pakiraami ja sadula alusega aidata saab, need suht mitteleitavad asjad on ja mis eriti hea, Sinu võrril on säilinud mootorikatte plekk ja kahte paagi poolt kattev plekk, need tihti sellistel võrridel puuda ja samuti mitte eriti leitavad.Selline võrr mulle eriti oluline kuna minu vanaisa endale sellise kunagi kaubandusest uuena ostis ja see jäi ka Tema ainukeseks isiklikuks liiklusvahendiks üldse. Hiljem sai see mulle kuid minu väeteenistuse ja vanemate kolimise ajal kadus kusagile.Oleksin õnnelik kui leiaksin kunagi selle isendi kasvõi jäänused.Soetasin endale küll aga sarnase isendi ja milline tagahelkur välja näeb võib minu masinal alati näha kel huvi.Parimat!
Tagasi üles Go down
oldmoped
Admin

PostitaminePealkiri: Re: MV-044   Reede Juul 17, 2009 7:49 am

AMF'is hakkas silma kuulutus, kus müüakse kastitäit võrrijäänuseid/osasid.

http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=28960

Niipalju kui ühelt pildilt silma hakkab, tunduvad tagahelkur ja pakiraam kah olemas olevat.

Tagasi üles Go down
Guest
Külaline

PostitaminePealkiri: Re: MV-044   Reede Okt 16, 2009 6:30 pm

Tundub, et mul ei jagu piisavalt aega tema jaoks, mõtlesin, et siin se õige koht et kui keegi huvi tunneb, siis 1500 ja aidaa:( Võin osaliselt eelneva omaniku kohta ja üldse eelneva kohta väheke rääkida, pilte eelnevast lammutamisest, millega värvisin, mida tegin... Mootor täiesti töökorras rattad alla ja mõned jupid veel ja sõida... peaaegu komplektne... Kui keegi huvi ei tunne, siis loomulikult hea meelega jätan ta siiski endale, aga kes küll teab millal ma selle ükskord valmis saan:( Helista 55670205 või email kaivo112@hotmail.com asun Kilingi-Nõmmes, liigun veel kuu aega iga nädalavahetus viljandi ja nõmme vahet
Tagasi üles Go down

MV-044

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Tagasi üles 
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1