Paar sõna mopeedist ka.Saamislugu ehk niipalju, et mina nägin mopeedi tuttava käes, kes tegeleb sedalaadi asjade leidmise ja turustamisega.Tema ostis selle kusagilt raplamaalt peale mopeedi omaniku lahkumist siitilmast.Mopeed oli lahti võetud ja kaua seisnud, aga õnneks kuivas kuuris.Osa detaile olid kahjuks prügimäele rännanud.Hetkel kui mina mopeedi nägin puudusid esimesed amortisaatorid, süütepool ja süütepoolne mootori kaan.Mopeed oli juba kokku laotud, osa detaile veel kastis.Värv oli originaal,kroom säilinud hämmastavalt hästi, spidomeetril natuke üle 3000 kilomeetri, mis tundus usutav ( ja ka hilisem ekspluatatsioon on seda usku kinnitanud).Kummid väga vähe kulunud, sadul korralik.Olgugi, et hind polnud odav ja ma polnud kindel puuduvate detailide leidavuses ei suutnud ma ostmisest loobuda.Õnneks leidus hiljem mopeedi endisest kodust mootori kaan. Süütepooli sain poest.Ka amordid oli võimalik sõprade abiga leida.Õhin oli suur kui isendi komplekti sain, nii säde olemas,käivitus-hurra,proovisõit üllatavalt positiivne.Olin eufoorias, kahjuks pärast mõnd proovisõitu ja umbes 4 km läbimist tekkis kiiluvette suitsupilv.Silindri eemaldamisel selgus, et kolvisõrme stopperseib oli oma kohalt kunagi lahkunud ja sooninud nii kolbi kui silindrit.Asendussilinder ja kolb suitsu ei kaotanud nii läks vahetusse väntvõlli simmerling ja probleemi mittekadumise järel ka mootoripoolte vaheline tihend.Seega käis mootor pooleks.Tänaseks on probleem lahendatud ,ka leitud s57 pea-aegu uus silinder, uus on ka kolb, sõrm, rõngad.Enamuse varuosadest olen saanud poest, kolb, simmerid tihendid.
Seega kulud,a mopeedi soetamiskulu,tagavaraosade maksumus poes,puuduvate osade käest hankimise kulud, pluss nende järel käimise transpordikulud ja päevad aega mis kulus remondi teostamisele. Seega lõppsumma mitte just väike, aga kus on öeldud, et hobid peavad odavad olema.Tänaseks oman komplektset heas originaalis vähe sõitnud. hästi säilinud ja täiesti sõidukorras mõnusat vanamopeedi ja uskuge olen ülimalt rahul.Sõita on mopeediga mõnus nostalgiline ja olen tõsiselt vaimustuses sellistest asjadest.