HomeKKKOtsiRegistreeriLogi sisse

Share | 

Soovitusi ja nõuandeid mopeedi ostuks!

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Go down 
AutorTeade
Guest
Külaline

PostitaminePealkiri: Soovitusi ja nõuandeid mopeedi ostuks!   Kolm Mai 13, 2009 10:38 pm

Oleks ka soov midagi nimeväärilist omale liikumiseks soetada. Müügil olevad aparaadid on juba pea parajalt kirjuks ajanud. Kuulaks hea meelga kaasfoorumlaste häid soovitusi sel teemal.
Mopeedi oleks ennekõike tööl käimiseks, igapäevaselt (v.a siis kui lumi ja sool maas on) u. 20 km. Aparaat võiks olla üsna töö- ja lollikindel. Käed küll tuharapiirkonnast välja ei kasva, kuid vaba aega nokitsemise jaoks napib. Silma on jäänud nii Tomos kui Velimotori (ZQ50B, vist?) poolt pakutav, kuna omavad suuri rattaid ja võrrilikku välimust.
Jutt sai veidi konarlik, aga küll täpsustan ja täiendan seda.
Loodetavasti on ka tulevastel mopedistidel sellest teemast abi!.
study
Tagasi üles Go down
Gen

Postituste arv: 347
Registration date: 03/10/2007

PostitaminePealkiri: Re: Soovitusi ja nõuandeid mopeedi ostuks!   Nelj Mai 14, 2009 8:31 pm

Tomos on klassikaline mopeed,kahetaktiline ja automaat kastiga.Sõita on lihtne ja peaks suht lolli kindel ka olema.Rohkem on juttu neist siinhttp://forum.moped.ee/21-sajandi-mopeedid-f3/tomos-flexer-id-t94.htm
Mulle endale meeldivad rohkem nelja taktilised(pole vaja teha küttesegu õli+bensiin)Neid juba meie turul leidub.Kõik on muidugi hiinakad,mida paljud peavad miinusteks.Kõik olened masina hooldusest,seda korralikult tehes masin kestab.Kõik nad on nelja käigulised seega peab käike vahetama.Tomosed on sellest lõbust priid.Nelja taktine mootor on rahulikult jõuline ja samas ka ökonoomne.
Velimotor on minu silmis kuidagi odavalt ja kehvalt tehtud(Olen teda Tallinnas Jawa keskuses näinud)Sõinud pole seega on hinnatud ainult nähtu põhjal.
Spirit on juba kogemust rohkem,minu kätte sattus 2006a masin mis oli läbinud 4000km ja oli suhteliselt heas korras(ainult tagaratas vajas uusi kodaraid,kunagi pingutamatta jäetud).Mulle ei meeldinud et nejandal käigul jäi masin jõuetuks(ju on liiga kiire ülekanne)Tehase andmeil on tal 2,5hj kuid tundub ,et nejandale käigule jääb väheks,muidu on mootor mõnusalt jõuline.
Spiriti kohta võib lugeda siithttp://forum.moped.ee/21-sajandi-mopeedid-f3/spirit-series-sp50q-2-t83.htm
Mina ise eelistaksin ehtsat Jawa Betkat.Valmistaja poolt on mootoril 3,5hj ja neljanda käiguga suudab viia masina tühi käigult maksimumini.Mulle see meeldib.Endal mul on Jawa Pionyr mis näeb parem välja kuid tegelikult on ta katetega kaetud Betka.
Üks päris Betka on hetkel müügishttp://bike.motors24.ee/Default.aspx?page=view&id=225777&pg=15&sort=paid
Rõhutan veel ,et kõik sõltub hooldusest.Ka 30000kr masin ei kesta hooldusetta kaua.
Kui osta käest oleks hea uurida masina ajalugu ja võtta kindlasti ka kunagised poest ostu paberid,viimane on selleks kui tulevikus peab mopeedid arvele võtma on seda siis lihtsam teha.
See oli minu arvamus.
Tagasi üles Go down
Gen

PostitaminePealkiri: Re: Soovitusi ja nõuandeid mopeedi ostuks!   Esm Mai 25, 2009 8:45 pm

Selle aasta Velimotor näeb juba palju parem välja ja ka võimsuseks on kirjas 3,5hj(piltidelt nähtu põhjal võib nii ka olla)usun et võib hea sõiduriist olla.Auto24 ka üks müügi kuulutus:http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/176/auto_php-id=615176-www_auto24_ee.html

Spiritil on vedrustus tunduvalt jäigem kui Betkal ,unustasin selle ennem mainida.

Ega palju neid kaasaegseid klassikalisi mopeede meil pakutagi ja kui päris täpne olla siis mopeedi(mootor+pedaalid) polegi võimalik saada ,sest kõik mis uued müügil on mokikud(mootor+kikstater).
Edasi tulevad baigid ja krossikad,need näevad juba mootorrataste moodi.
Mina olen klassikalise "mokiku"sõber.
Tagasi üles Go down
Guest
Külaline

PostitaminePealkiri: Re: Soovitusi ja nõuandeid mopeedi ostuks!   Teis Mai 26, 2009 11:01 am

Nõuandeid nagu küllusesarvest. Smile
Käisin ka Pärnu Motopoes ja sealt lubati, et neil on Betkad (Lifani mootoriga) tellitud. Mõni päev hiljem kohale minnes seisid õuel Spiritid. Hinne (12K raha) mõnevõrra odavam kui lubatud Betkal (13K raha). Uuel Spiritil on näidikutetabloo uuendatud, lisatud on tahhomeeter. Minu arvates on vedrustus Spiritil küll väga pehme. Koostekvaliteet ei olnud midagi erilist, 1 mopeed oli ka kergelt paarist kohast roostes. Tagaistme on üsna ahtake ja nt. minu sõrmed sinna kätehoiuraua külge küll ei mahtunud...
Nädala lõpupoole on plaan Tallinna kandis vaatama minna ühte eelmise aasta Tomos FunSport-i. Tundub, hetkel kõige lihtsam sõiduvahend. Käima ja minema. A vot lollikindlate asjadega on see asi, et lollid on äärmiselt leidlikud. Razz Iseasi on, kas sellele aparaadile annab lasteistet külge pookida. Nagu aru saan, siis Tomos FS on bensiini ja õli tankimine eraldi paakidesse...
Tagasi üles Go down
Gen

PostitaminePealkiri: Re: Soovitusi ja nõuandeid mopeedi ostuks!   Teis Mai 26, 2009 8:43 pm

Pärnu motopoes kutsutakse kõiki "hiinakaid" Jawa Betkadeks.Päris Betkasid ei too praegu vist keegi maale.Nende Hiinakate kooste kvaliteet on täiesti võrreldav kunagiste vene mopeedide omaga kuid töökindlus on suurem.

See Tomos on päris hea valik eriti kui ta teeb ise segukütte.Talle tehakse ka vastavat laste istet.Ühel Jaani Flexeril on ka peal.

Kuid osata tuleb see mis endale meeldib ja sobib!
Tagasi üles Go down
Priit_IZ
vana kala

Postituste arv: 255
Registration date: 23/05/2007

PostitaminePealkiri: Re: Soovitusi ja nõuandeid mopeedi ostuks!   Kolm Mai 27, 2009 12:09 am

Omalt poolt ka sõna sekka. Tomos Funsport on iseenesest päris tore preparaat. Uuena sai ta Teletorni poest ja esimesed 1000 + km. odomeetril.
Kõigepealt parandaks ühe ebatäpsuse - Tomositel tuleb õlisegu ise valmis teha eelnevalt. Kuid mind isiklikult see ei morjenda. Masina hinnast on suurem osa läinud tehniliste lahenduste jaoks, mite kulinate ja välise tilu-lilu tarbeks. Mootori kohta paha sõna ei ütle. Olenemata, kui kaua seisnud, läheb toorega 1..2 matsuga käima alati. Ressursi on samuti, kuna ka mind oma ~110kg. vedas ilma probleemideta valmistajakiirusel.
Asi mida igal juhul soovitaks oleks kütusefilter. Ainsad jamad ongi sellest alguse saanud, et düüs kipub tihti umbe minema. Võimalik, et viga ka minu vanades kanistrites, millega tanklast bena koju toon mopeedi jaoks. Jalgratta poest soovitaks pisikesed küljekotid ka lisaks, kuhu pisike plastkanku kütuseseguga kaasa võtta, ning siis võib juba maktale minna selle kütusevaruga Smile
Mina igatahes soovitaks sellist masinat. Samas - see Soovis pakutu on kasutatud asja kohta üle hinnatud. Selle raha eest saab Teletorni poest tutika koos paberite ja garantiiga.

Velimotorit (Spiritit) ei julge soovitada. Kasutaja Romka omas sellist. Teemaarendus: http://forum.moped.ee/21-sajandi-mopeedid-f3/spirit-series-sp50q-2-t83.htm

Sellel asja kooste- ja materialikvaliteet jätab nati soovida, võrreldes näiteks Tomosiga.

See jutt kukkus nüüd küll välja stiilis, et iga l*ts kiidab oma p***i, aga hetkel nii asi tundub olema pig
Tagasi üles Go down
Guest
Külaline

PostitaminePealkiri: Re: Soovitusi ja nõuandeid mopeedi ostuks!   Kolm Mai 27, 2009 12:28 pm

Oldmopediga suheldes selgus jah, et FS on õlipritsungiga ning Flexerit väidetavalt enam ei toodeta. Selleks see paak pakiraami all, ühesõnaga puristab mootorile vajaliku koguse. Lasteistmega võib veidi jama tekkida, sest FS-i sadul on mõnevõtta pikem. Igatahes elame näeme, mis nädalavahetus toob.
Tagasi üles Go down
Priit_IZ
vana kala

PostitaminePealkiri: Re: Soovitusi ja nõuandeid mopeedi ostuks!   Kolm Mai 27, 2009 3:14 pm

Mopeedur kirjutas:
Oldmopediga suheldes selgus jah, et FS on õlipritsungiga ning Flexerit väidetavalt enam ei toodeta. Selleks see paak pakiraami all, ühesõnaga puristab mootorile vajaliku koguse.

Et siis FunSpordil automaatsegu ja ma loen seda alles nüüd siit ... Shocked Shocked Shocked
Tagasi üles Go down
Guest
Külaline

PostitaminePealkiri: Re: Soovitusi ja nõuandeid mopeedi ostuks!   Kolm Mai 27, 2009 4:55 pm

No keegi on nüüd vist korralikult ämbrisse astunud, ilmselt mina.
Priit_IZ a sul manuaalis ei ole sellest midagi juttu?
Tagasi üles Go down
Priit_IZ
vana kala

PostitaminePealkiri: Re: Soovitusi ja nõuandeid mopeedi ostuks!   Laup Mai 30, 2009 10:47 am

Loodetavasti sai Mopeedur lahtivõetud Tomos FS uuesti kokku, ning naudub juba uut masinat pig
Tagasi üles Go down
Guest
Külaline

PostitaminePealkiri: Re: Soovitusi ja nõuandeid mopeedi ostuks!   Reede Juun 05, 2009 6:45 pm

Selgus poes, et õlipritset hetkel müügil olevatel Tomostel ei ole!
Oma mopeediga ilusasti kodus ja püüan ta homme kokku panna. Pole siiani mahti olnd mutrivõtit kätte võtta. Samuti ei voolanud tilkagi õli käimakotist välja (masin vedeles olude sunnil 3 päeva pagasnikus). Lisavarustusena ehk vajaliku turvavarustusena on ka kiiver ostetud.
Suured tänud kõigile kes nõu (Gen, Oldmoped, Priit_IZ) ja jõuga (Priit_IZ perega Very Happy) abis olid!

PS! Tulevaste huviliste ja abivajajate jaoks võib teema ilmselt lahti jätta! bounce
Tagasi üles Go down

Soovitusi ja nõuandeid mopeedi ostuks!

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Tagasi üles 
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1