HomeKKKOtsiRegistreeriLogi sisse

Share | 

Heureka. Pärnust leitud jalgratta tee.

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Go down 
AutorTeade
Gen

Postituste arv: 347
Registration date: 03/10/2007

PostitaminePealkiri: Heureka. Pärnust leitud jalgratta tee.   Nelj Okt 16, 2008 3:52 pm

Leidsin üles Pärnu mopeedi sõiduks lubatud tänava!!!
Asub teine Papiniidu Uno X tankla kõrval Händymani ees.
Alguse saab siit.

Lõppeb siin.

Teisest otsast vaadatuna.

Mõistatuseks jääb ainult kus siis jalgratta või mopeediga sõita võib?
Parkimist lubavat märki ma ei näinud.

On kellegi kodulinnas mõni parem jalgrattatee??
Tagasi üles Go down
oldmoped
Admin

Postituste arv: 925
Registration date: 11/02/2007

PostitaminePealkiri: Re: Heureka. Pärnust leitud jalgratta tee.   Nelj Okt 16, 2008 4:53 pm

Gen kirjutas:
Parkimist lubavat märki ma ei näinud.

Samas ilusti parkimistaskute jooned selle teoreetilisele jalgrattateele risti maha joonistatud.
Very Happy

Haapsalus ühtki jalgrattateed siiani leidnud ei ole!

Lisaks autotee äärtele markeeritud jalgrattaradadele (kus 75% ajast laiutavad parema rattaga ülbelt ajukääbikutest autojuhid) on paar spetsiaalset teed silma hakanud Tallinnas.
Nendega on aga asi veel keerulisem - näiteks Pirita tee ääres mere ääres asuv jalgrattatee. Seal on olemas ilusti 2 teed - merepoolne plaatidega vana tee jalakäijate ja jalgrattatee markeeringus ja selle kõrval olev uus konkreetne jalgrattatee... sellel valdavalt liiguvad aga emad lapsevankritega ja rulluisutajad, kuna uus asfaltkate meeldib neile rohkem. Kui seda mööda mopeediga sõita, siis iga komas inimene hakkab su peale karjuma, et mis läristad siin... kuigi seaduse järgi on see ainus koht, kus antud suunal sõita tohib, sest jalgrattatee olemasolul on mopeedjuht kohustatud kasutama jalgrattateed ja selle olemasolul on autoteel liiklemine talle keelatud. Lisaks veel selline absurdne asi, et antud jalgrattatee muutub vahepeal 4 või 5 korda bussitaskute juures paarikümneks meetriks jalg- ja jalgrattateeks, ühtki ümber- ega mahasõitu sellelt teelt aga pole vaid on äkki lihtsalt märk teel... kuna mopeediga aga sellise märgi mõjupiirkonnas aga sõita ei tohi, siis kuidas peab ametnike arvates aus mopeedijuht käituma - Kas jätma mopeedi seisma ja lükkama vahepeal paarkümmend meetrit käekõrval või sõitma äärekivist alla paarikümneks meetriks autoteele või....?
Tundub, et ainus soovituslik riigipoolne lahendus asjale on "Pole mopeedi, pole probleemi".

No

Ei hakanud siia oma ülipikka rattateede halajuttu panema vaid tegin oma jutu eraldi teemana:

http://forum.moped.ee/uldine-f1/jalgrattateed-versus-kergliklusteed-t204.htm#805
Tagasi üles Go down
http://www.moped.ee
Gen

PostitaminePealkiri: Re: Heureka. Pärnust leitud jalgratta tee.   Nelj Okt 16, 2008 7:29 pm

Pean lisama ,et selle lõigu pikkuseks on kusagil 150m ja poolelt maalt (majade vahelt) jookseb auto tee üle.

Teema alustamise mõte oli,et kutsuda siinset rahvast üles.Leidmaks selliseid märgistusi ka teistest linnadest. Ja lihtsalt huvist kaardistaks need kohad kus võib ka mopeediga seaduslikult sõita.

Pärnu rajoonist Seljametsalt leidin sama märgistusega tee kuid kahjuks ei ole seda lõpuni sõitnud nii ei tea kuhu see välja jõuab.
Jalgratta teede kaardilt seda teed ma kahjuks ei leidnud.

Seega otsigem jalgratta teid!!
Tagasi üles Go down
oldmoped
Admin

Postituste arv: 925
Registration date: 11/02/2007

PostitaminePealkiri: Re: Heureka. Pärnust leitud jalgratta tee.   Nelj Okt 16, 2008 7:40 pm

Gen kirjutas:
kohad kus võib ka mopeediga seaduslikult sõita.

Kui seaduses näpuga järge ajada, siis antud kohtades mitte ainult võib mopeediga sõita vaid seal liikudes lausa peab mopeediga just sellele teele minema, sest jalgrattatee olemasolul on antud kohas mopeediga autotee kasutamine keelatud!
Reaalselt saaks selle kõrval asuval 150m pikkusel Riia mnt. lõigul politsei mopeediga sõitmise eest trahvi teha ja seda mõlemas sõidusuunas, kuna antud jalgrattatee on ju kahesuunaline.

lol!
Tagasi üles Go down
http://www.moped.ee
Gen

PostitaminePealkiri: Re: Heureka. Pärnust leitud jalgratta tee.   Nelj Okt 16, 2008 9:25 pm

Jah see tee on jalgratastele kahe suunaline.Kuid Riia mnt suuna vööndid on sellel kohal on lahutatud tee piirdega seega saab välja sõita ainult ühte suuna vööndisse seega linna poole.

Seega selle tee kasutamiseks tuleb Riia poolt tulles sõita üle fooriga ristmiku,ületada mopeedi käekõrval lükates kõnnitee edasi rattateel läbida 150m ja jälle suurele teele sõita.Siis olen käitunud seadus kuulelikult.
Küll on toredasti välja mõeldud!!!
Tagasi üles Go down
Priit_IZ
vana kala

Postituste arv: 255
Registration date: 23/05/2007

PostitaminePealkiri: Re: Heureka. Pärnust leitud jalgratta tee.   Laup Okt 18, 2008 9:42 am

Tallinnas on asi üldse kole. Nii mopeedi, kui jalgrattaga sõitmine on paras vene rulett. Tahad ellu/terveks jääda - sõida auto, või ühistranspordiga. Teemast nati kõrvale kaldudes - kena ilmaga oleks ju ka veloga kena tööl käia, aga enese alalhoiuinstinkt ei luba mitte velotada Tallinna liikuluses. Liiati veel tipptunni ajal. Velotada julgen kah muu liikluse jaoks suletd alal, näiteks Pirita tee äres. Liiklus jube ikka tänaval.

Velo tõin sellepärast teemasse sisse, et ilma oma garaazhi või hoovita kortermajas mopeedi hoida suhteliselt keeruline. Velo võtad selga ja vead trepist üles. Mootorsõidukit aga ei tohi sedapsi. Eelmises elukohas sai Riga veetud 4 korruse rõdule, et ilusal suveõhtul seal seljas õlut juua, ümbrustkaeda ja mõtteid mõlgutada. Otsin pildi kah sellest, kui leian, panen üles. Üsna pea hakkas see kedagi häirima ja tuli ära viia.

Teemasse kah - minu jaoks on mopeedile ideaalkeskond kuskil maakohas ja kruusateedel liigeldes. Rahulikum, pole närvihaigeid tuututajaid, näed loodust. Sellepärast ise eelistangi kas maakohas käia aeg ajalt sõitmas. Kui peale minu veel mõni mopeediga sõita soovija, siis visiit oldmopedi juurde Embarassed
Tagasi üles Go down
krossitaja

Postituste arv: 16
Registration date: 18/05/2008

PostitaminePealkiri: Re: Heureka. Pärnust leitud jalgratta tee.   Laup Okt 18, 2008 9:58 am

Miks see mopeed rõdul kedagi häiris? Kas panid ta käima seal?
Tagasi üles Go down
Priit_IZ
vana kala

Postituste arv: 255
Registration date: 23/05/2007

PostitaminePealkiri: Re: Heureka. Pärnust leitud jalgratta tee.   Laup Okt 18, 2008 2:28 pm

Kaugel sellest, tol hetkel see ei läinudki käima, isegi, kui oleks tahtnud Very Happy

Ju siis mõnele aktiivsele mitte-kohaliku päritoluga vanamutile jäi läbi uksesilma nähtud, kui võrri trepist üles neljandale korrusele tassiti. Eks sisekorra eeskiri jne jne. Et kergelt süttivad ained. EI kottinud kedagi, et masin enne sai kuivaks tehtud.

Eks pigem see, et kui igav on ja tahad ühistu silmis vaffa olla, ning tead, et sul veel õigus, ning seljatagune, siis n***me täie mõnuga.

Aga seni oli südantsoojendav vaadata. Kasvõi all sõitvat bussi ja sadulas istudes õllekannuga teha suviseid plaane.

Tagasi üles Go down
kuivati

Postituste arv: 64
Registration date: 08/12/2007

PostitaminePealkiri: Re: Heureka. Pärnust leitud jalgratta tee.   Laup Okt 18, 2008 3:15 pm

IRW:D:D See võrr seisab mul põõningul praegu:D. Päris lahe kokkusattumus, tegelt ma vist sinu kaudu saingi selle omale. Muide ma sõidan iga päev linnas rattaga ja ma olen kõigiga ühel meelel, kes ütlevad, et see on ohtlik. Igapäevane asi on see, et ma jään kusagil jalgu. Juhutb ka seda, et keegi hakkab sõimama aga seda ei tule eriti tihti ette. Ma tavaliselt sõidan korralikult tee ääres aga see ei meedi autojuhtidele ega ka mulle. Tavaliselt ma hoian ennast võimalikult tee äärde, kuna kui ma piisavalt nähtamatu pole, siis saan signaali. Eriti jama on see, et ma liigun koguaeg kesklinnas ringi ja seal on kõige hullem liiklus ja palju rahvast.
Jalgrattaks on mul veneaegne kokkupandav jalgratas. Tallinna liikluses on see kõige parem jalgratas kuna sellel on hea püstine asend ja selle seljas olles olen ma kõigist kõrgemal ja see tagab kõvasti parema nähtavuse kui mõni lääne käigukas.
Tagasi üles Go down
Gen

PostitaminePealkiri: Re: Heureka. Pärnust leitud jalgratta tee.   Reede Okt 24, 2008 8:20 pm

Minu masin seisab korrus maja taga ukse juures koridoris ,ruumi on seal piisavalt .Siiani pole keegi midagi öelnud.Eks põhjus ole selles et meil majas kolm korrust ja sõjaväelased suht noor rahvas(puuduvad igavlevad pensionäärid).Kui midagi öeldakse eks siis pargin ümber.

Kuid selle teema mõte on leida jalgratta teid. Paljudes kohtades on mõeldud teed jalgrattureile aga on unustatud mopeedid,kuigi märk kohustab viimaseid seal sõitma.Või on vastupidi mopeede sinna ei lubata aga ratturid sinna ei lähe.
Huvitab palju sellised kohti on Eesti eri linnades.
Tagasi üles Go down

Heureka. Pärnust leitud jalgratta tee.

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Tagasi üles 
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1