HomeKKKOtsiRegistreeriLogi sisse

Share | 

Romka: Hiina 4T

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Go down 
AutorTeade
Romka
areneb

Postituste arv: 409
Registration date: 17/03/2007

PostitaminePealkiri: Romka: Hiina 4T   Püh Sept 07, 2008 7:32 pm

Veidi aega tagasi ostsin oksjonilt rolleri. Mingit konkreetset infot müüjalt enne ostu ei saanudki. Kuna ostakohe hind oli vaid 1000.- krooni, siis võtsin ära "as is" olekus. Ei teadnud mudeli nime ega seda kas 2 või 4T jms (kusjuures õiget nime ei tea siiani). Kirjas oli vaid et "kaua seisnud, viimati ei tahtnud käima minna". Tundus täitsa huvitav selline masin ellu äratada ning võtsingi väljakutse vastu.

Tegemist siis neljataktilise 139QMB mootoriga Hiina päritolu rolleriga. Eriline on esivedrustus, see on hoobadega mitte aga teleskoop nagu teistel sarnastel.
Esimene asi võtsin küünla maha ja kontrollisin sädet ja see oli olemas. Mõne tunni pärast olid masinal hääled sees! Eelmine omanik on olnud tüüpiline "stupid user" kes oli suutnud rollerile hulga vigasid külge teha- katkised detailid ja oskamatu remont.

Loen ette vead, mis olid masinal:
*sisselaske klapp oli reguleerimata ehk avatud olekus.
*karbuss oli mingit rohelist ollust täis.
*variaatori üks rullik oli risti ja selle tõttu oli vedav seib jäigalt suurel ringil, lisaks variaatori rihm oli vale mõõduga (oli pandud 729mm pikkusega rihm mis aga 12" ratastega variandi oma, õige mõõt 669mm).
*starteri pendiksi mootori poolne puks oli puudu (treialil lasin uue teha).
*esitule pirn oli puudu.
*mitmes kohas kus oli sinist isoleeri näha oli mingi jama kokku keeratud, näiteks jamas pidurituli kui lenksusid keerata (ei saanud ka seetõttu starterit anda)- logisev pistik oli mässitud sinise isoleeriga.
*mingi aeg ei jäänud masin enam võtmest seisma ja ka suri vahest välja ja käivitus halvasti. Viga oli selles ajusse minev juhtmekimp oli akukasti ja raami vahele jäetud ning üks juhe (must kollase triibuga) oli pooleks hõõrdunud.
*paagikork puruks tehtud (puudub see mul siiani).
*bensiininäidiku anduri ujuki varras kõveraks väänatud.
*tagumine porilaud vasakust servast katki, rääkimata et praktiliselt kõik gondlid olid mõrased ja kinnituskõrvad puruks. Sai kasutatud ohtralt kaablitrippe, liimipüstolit ja superliimi ning püsib asi enamvähem koos.

Ostisn uue aku ja puudu olnud peeglid. Masin hetkel täiesti heas sõidukorras. Käivitub hästi ja sõiduomadused head, tuled kõik töötavad.
Kulutused, mis olen teinud:
aku 250.-
variaatori rihm 200.-
peeglid 200.-
esitule pirn 13.-
superliim, liimipulgad, kaablitripid u 50.-
treialile puksi tegemise eest 50.-
uus õli 45.-
kokku 808.-
Hetke seisuga vajaks veel tegemist:
muretseda puudu olev spidomeetri tross ja paagikork.
Veel on puudu nii tugijalg kui ka hark, tagaporilaud uus osta, sadulanahk parandada, roolisüsteemi piirik külge keevitada.
Tagasi üles Go down
Romka
areneb

PostitaminePealkiri: Re: Romka: Hiina 4T   Nelj Okt 09, 2008 7:23 pm

Romka kirjutas:

...variaatori rihm 200.-

Eile lendas sirgel teel ühtlasel sõidul rihm sodiks.

Nüüd tellisin poole kallima Malossi firma rihma.
Tagasi üles Go down
Romka
areneb

PostitaminePealkiri: Re: Romka: Hiina 4T   Teis Okt 14, 2008 5:59 am

Nüüd uus rihm peal ja sõidab jälle ilusti.
Üritasin ka spidomeetri trossi hankida aga pole siiani õiget leidnud. Lausa nelja "hiinaka" trossi olen näppinud/proovinud (just eile saatsin pakiga ühte poodi 3 trossi tagasi). Kõigil neil rattapoolsed kinnitused erinevad aga ükski pole sobinud. Millel sobib trossi otsik, sellel jälle kõri kinnitus teine. Nimelt minu masinal peab olema trossi otsik u 5mm jämedune pulk millel pikki lõhe sees. Kõri kinnitus väiksem keermega mutter. Ainul ühel trossil oli selline trossi ots aga kõri kinnitus oli pesasse sisse pistetav ja pesast risti poldiga fikseeritav. Lisaks oli see tross ka 1/3 jagu lühem. Teistel olid kas jämedamad mutrid ja neljakandilised trossi otsad või ühel üldse eriline plastikust 2 kübaraga kõri kinnitus.
Tagasi üles Go down
Romka
areneb

PostitaminePealkiri: Re: Romka: Hiina 4T   Esm Apr 19, 2010 3:04 pm

Masin talveunest äratatud ja päris mitu sõitu juba tehtud. Tegelikult sai korra käima aetud kui veel lumi maas oli. Ega muud moodi ei saanudki, kui karbussi süstlaga "topkat" paar korda. Nüüd hiljem käivitub ilusti.
See poolteist aastat tagasi 250.-kr ostetud aku oli nüüdseks nii surnud, et mitte mingeid elumärke ei ilmutanud.
Ostsin uue ja õnneks nüüd hinnad langenud- maksis vaid 185.- krooni. Nüüd käivitub jälle elektristarterist Smile

Tagasi üles Go down
Qubik

Postituste arv: 182
Registration date: 20/09/2009

PostitaminePealkiri: Re: Romka: Hiina 4T   Teis Apr 20, 2010 6:22 am

Äkki saad panna mulle pildi trossi mõlemist otsast, siinpool lahte on valik pisut suurem-saab vahest lihtsamini.
Tagasi üles Go down
Romka
areneb

PostitaminePealkiri: Re: Romka: Hiina 4T   Püh Apr 25, 2010 10:18 am

Hakkasin uuesti tõsisemalt tegelema trossi otsingutega. Leidsingi "Autoferi" nimelisest netipoest "Freedo 1 tross mutri ja lõhikuga". Tellisngi ära ja sain kiirelt kätte (161.- + 36.- saatmine, kokku 197.- kr)

Kõik ilus! Silma järgi tundusid mõlemad otsad sobivat, aga.....
Astusin järjekordselt oma trossiostuga ämbrisse! Trossi alumine lõhikuga ots sobib ilusti pesasse aga kõri mutter on rolleril 10mm keermega, aga sellel tellitud trossil on see 12mm (sama on ka spidomeetri külge käiv). Lisaks on see toss ka liiga lühike, kuskil 20cm pikem läheb Crying or Very sad

Qubik kirjutas:
Äkki saad panna mulle pildi trossi mõlemist otsast, siinpool lahte on valik pisut suurem-saab vahest lihtsamini.

Piltide järgi ehk aimad milline tross läheb. Aga ära hakka mulle seda küll vaatama, sest järgmist ei raatsi enam osta. Tundub, et igal Hiina rolleril on erinev tross.
Tagasi üles Go down
Romka
areneb

PostitaminePealkiri: Re: Romka: Hiina 4T   Reede Juul 01, 2011 6:02 pm

Ma ei kujuta ette, mis võiks saada selle rolleri registreerimisega, kui juba maailmakuulsa kultusmopeedi Honda Monkey andmeid ei suudeta leida...
Selle masina puhul ainuke mis päris kindlalt teada, on mootori mark 139QMB (mis on sellele graveeritud). Mitte mingit muud numbrit ega vin koodi ega silti kuskil mujal ei leia.
Plastikutel on kleepsud: MOBIL 1 0W-40 Racing Laughing
Kuna valeandmeid esitada ei või (võetakse kohe vastutusele!), siis esitan teadaolevad andmed?

"Palun registreerida minu mopeed, mille ostsin kasutatuna 22.08.2008 osta.ee oksjonilt kasutajalt "XXX". Ära tõin kuskilt Tartu tagant (täpset kohta ei mäleta, meelest on ära läinud, üles ei kirjutanud). Ostu-müügi lepingut kirjalikult ei teinud, kuna see ei olnud kohustuslik. Mingit tehaseraamatut ja muud infot müüjalt ei saanud.
Mopeedi kerel on kleebised "MOBIL 1 0W-40 Racing", mootorile on kirjutatud "139QMB" muid andmeid ma ei tea ja kuskilt mul hankida pole võimalik".

Sellise avalduse peale vist lastakse kohapeal maha...

Tagasi üles Go down
Romka
areneb

PostitaminePealkiri: Re: Romka: Hiina 4T   Teis Mai 08, 2012 11:38 am

Sai täna ARK-is käidud. Polnud mingit probleemi vormistamisel, kuna sattusin väga mõistliku töötaja otsa. Ajakulu minimaalne.
Tegin tegelikult natuke eeltööd ka. Nimelt leidsin vin koodi üles! Pilt siis selle asukohast.

Selle järgi googeldades sain teada masina margi ja mudelinime. Passi sai siis margiks JBWCO ja mudeliks JBW50QT-3A. Kuna neid oli arvel juba vähemalt 6tk, siis polnud vormistamisel andmete otsimisega mingit lisa ajakulu.

Avaldusse kirjutasin: "Palun registreerida minule kuuluv mopeed JBWCO JBW50QT-3A, mis sai soetatud oksjoniportaalist osta.ee. Olen soetanud seaduslikul teel ja kinnitan eelpool olevate andmete õigsust."
Vin koodi järgi sai ilusti valmistamise aasta tuvastud. See on siis 2006 (kümnes nr vin koodis).

Tagasi üles Go down

Romka: Hiina 4T

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Tagasi üles 
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1