Enamasti tähendab vaikus foorumis seda, et töötubades käib tegevus edasi. Käesoleval ajal, selle projekti juures siiski arenguid pole. Saan vaid seltsimeheliku rõõmuga lugeda foorumist, et vanamopeediasja käiakse ajamas hommikul enne palgatööd, õhtul pärast palgatööd ja maal olles arutatakse veel naisega mopeedi värvitooni üle.
Ma luban, et püüan asjalikku foorumisisu toota siis kui teised tegijad omale kahetaktilistest puhkust võtavad. Praegu olen mina aga oma töö ja kodu kõrvalt üle jääva auru suunanud haridusasutuse lõputöö kirjutamisse. Õnneks on teinekord tööl mõni rahulikum hetk, olen saanud siis projekt "V-902" pudinaid nikerdada:
Esipidur

Et kunagi ikka
streetfighter`ite kombel fooritule taha seisma jäädes
stoppie`t teha(loe: tagaratas maast võimalikult kõrgele tõstes pidurdada), peab esipidur tänapäevasel tasemel olema! Et originaalsed piduriklotside hõõrdkatted olid päris läbi, tegin uued.
Otsisin varudest üles Moskvit¹i ja Volga trummelpidurite needitavad/liimitavad katted lootuses neist säärekale abi saada, paraku olid need katted nii jäigad, et vähegi painutades murdusid katki. Kuigi olen käes hoidnud ka rohkem painduvat nõukaaegset materjali, tegin tööluusi ja sõitsin
Pidurimeistrisse.
Kui leti taga olles taskust V-902 piduriklotsi välja võtsin, astus meistrimees kaks sammu tagasi ja ütles EI. Kogenud mees põhjendas ka oma vastust. Seletasin, et olen ise natuke haige inimene ja tulin kõigest friktsioonmaterjali küsima.
Olen sellest ettevõttest ikka abi saanud, nii seekordki. Sain oma küsitud 4mm paksuse materjali. Kuna ma entusiastlikult kirjeldasin, kuidas ma tahan uued katted klotsidele neetimise asemel liimida, sain materjali aitäh eest.

Et minu liimimine õnnestus esimesel korral, annan ülejäänud materjali heal meelel kellegile hädasolijale edasi. Sellest peaks jätkuma veel kahe Lvovi ja Riia tehase "Gauja tüüpi" pidurile.

Alumiiniumisulamist pidurikingadele liimisin friktsioonkatted kaasaegses sõidukite kereremondis kasutatava komposiitliimiga
Terokal 5055.
Tükk tööd oli saada need miniatuursed, ülimalt ebatäpse valuga klotsid pidurikilbile nii, et nad pidurdades viltu ei kisuks. Lahendasin probleemi seibidega, mis toetavad klotse sellel poldil, mis neid paigal hoiab.