HomeKKKOtsiRegistreeriLogi sisse

Share | 

Mati: Riga-5

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Go down 
Mine lehele : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Next
AutorTeade
mellpoiss

Postituste arv: 574
Registration date: 18/03/2008

PostitaminePealkiri: Re: Mati: Riga-5   Püh Veeb 05, 2012 3:40 pm

mati kirjutas:
..... äkki võib poldi joonised saata juba?

Läheb veel teadmata hulk aega, kuniks "ahjusadolin" ilma ahjuta ära kivistub. Laughing
Tagasi üles Go down
mati

Postituste arv: 462
Registration date: 16/02/2010

PostitaminePealkiri: Re: Mati: Riga-5   Kolm Veeb 22, 2012 3:38 pm

Riga 5 sumps sai üle kullatud kahju teist kohe üle värvida aga mälestuseks tegin vähemalt ühe pildi.

Tagasi üles Go down
mati

PostitaminePealkiri: Re: Mati: Riga-5   Teis Veeb 28, 2012 5:24 pm

Esimesed osad küljes, mõnus.

Ilus
Tagasi üles Go down
mati

PostitaminePealkiri: Re: Mati: Riga-5   Kolm Veeb 29, 2012 6:11 pm

Hea küll mõtlesin et panen seda ilu siin teile ka natukene vaatamiseks.

Tänaseks aitab küll, head asja saab ikka jaopärast ainult. Very Happy Rolling Eyes
Tagasi üles Go down
urmet48

Postituste arv: 289
Registration date: 30/03/2009

PostitaminePealkiri: Re: Mati: Riga-5   Kolm Veeb 29, 2012 8:23 pm

Oi kus ila tilgub praegu Very Happy Mati sa teed mind kadedaks praegu, sest ma pole siiani varuosade kogumisest kaugemale jõudnud Very Happy
Tagasi üles Go down
mellpoiss

PostitaminePealkiri: Re: Mati: Riga-5   Kolm Veeb 29, 2012 8:38 pm

mati kirjutas:

Kas sellise timmitud kruvipeaasendi puhul pole ohtu, et vilistama hakkab?
Laughing Laughing
Tagasi üles Go down
mati

PostitaminePealkiri: Re: Mati: Riga-5   Kolm Veeb 29, 2012 9:21 pm

mellpoiss kirjutas:

Kas sellise timmitud kruvipeaasendi puhul pole ohtu, et vilistama hakkab?
Laughing Laughing

Pagan vaat kus teravsilm, tehase seting oli jah vähe teine.

Tagasi üles Go down
mellpoiss

PostitaminePealkiri: Re: Mati: Riga-5   Nelj Märts 01, 2012 7:41 am

Ega tehases niimoodi uduumbes asju ei aetud, teadsid mis tegid!
Tagasi üles Go down
madeinussr
vana kala

Postituste arv: 121
Registration date: 25/03/2007

PostitaminePealkiri: Re: Mati: Riga-5   Nelj Märts 01, 2012 6:51 pm

Värv on pulber eks? Kas lasete selle soojalt soovitatud tsinkvärvi ka alla panna või läheb ainult üks kiht värvilist pulbrit?
Tagasi üles Go down
oldmoped
Admin

Postituste arv: 924
Registration date: 11/02/2007

PostitaminePealkiri: Re: Mati: Riga-5   Nelj Märts 01, 2012 7:16 pm

Teiste nimel ei oska ma sõna võtta, aga minu asjad on kõik värvilise kihi alla ka tsingisisaldusega pulberkrundi saanud.

PostitaminePealkiri: Re: Mati: Riga-5   Nelj Märts 01, 2012 7:23 pm

Mina kuulen kahjuks esimest korda sellest tsingipulbrist, mul on mõned asjad tavaliselt paak ja porikad lithtsalt tsingitud. Aga selle Riga tagaporikas tahaks küll veel teist kihti saada midagi, sest roostepesad jäid ikka mõne kohapealt välja paistma ja häirivad nats. Olen praegu kahe vahel ja ei suuda otsustada, kas teha porikad ja paak valgeks või laseks tagaporika uuesti siniseks veelkord.
Tagasi üles Go down
praud

Postituste arv: 44
Registration date: 09/01/2012

PostitaminePealkiri: Re: Mati: Riga-5   Reede Märts 02, 2012 8:36 am

mati kirjutas:
Mina kuulen kahjuks esimest korda sellest tsingipulbrist, mul on mõned asjad tavaliselt paak ja porikad lithtsalt tsingitud. Aga selle Riga tagaporikas tahaks küll veel teist kihti saada midagi, sest roostepesad jäid ikka mõne kohapealt välja paistma ja häirivad nats. Olen praegu kahe vahel ja ei suuda otsustada, kas teha porikad ja paak valgeks või laseks tagaporika uuesti siniseks veelkord.

Ega tsinkimisest see tsingipulbriga üle värvimine ikka parem ei ole. Pulbervärvimise spets ma pole, sest kasutan ise teist "kodusemat" meetodit oma julkade värvimiseks, kuid mis seal häda peaks olema, kui kohe peale puhastamist ja täiesti haljas detail pulbervärvi selga saab? Kui ma ei eksi, on see polüuretaani või epoksü-polüester põhine teema ja see on koledasti ilmastiku-, löögi- ja muu nöögikindel värvikiht, mida vanatehnika korrapärasel kasutamisel annab ikka läbi närida. Seda enam, et tehasepillidel lasti nagunii juba kergelt rebasekarva raamile mingi nitrovärv selga enam-vähem ja kestis ka kümneid aastaid, ennem kui rooste end välja pressis. Käsitletav meetod on ikka igikestev võrreldes omaaegsega, nii et ma leian, et parim lahendus on ikka optimaalne lahendus ja pole mõtet pilli lõhki ajada mingite lisakihtide alla-ajamisega Smile Kui neid "emotsionaalseid väärtusi" sisetingimustes ikka säilitada ja pühapäeviti kasutada, peavad need veel mitu põlvkonda omanikke läbi. Kui nüüd kodus värvida mingi veokisarja värviga, mis ka peaks sisaldama kergelt polüuretaani temaatikat, nagu seda mina teen, siis on mõistlik haljas metall ennem happekruntida või passiveerida ortofosforhappega alt ära, et oksüdeerumise alged peatada, kuna sel juhul on puhastamisest värvimiseni palju pikem tee ja võimalus asjal ussitama minna kordades suurem.

Aga kuda need roostepesad sinna jäid? Peale tsinkimist hakkas valtsi vahelt kobrutama?
Minu meelest oleks kreemjalt valged porikad ja paak selle helesinisega väga efektne muuseas Cool Seda enam, et pole Su kogus sellist värvikombinatsiooni märganud teistel võrrilistel. Tuginedes jälle minu nähtule, kogetule ja kokku korjatule, on kättejuhtunud Riga-5-d kõik kahetoonilised olnud Smile
Tagasi üles Go down
praud

Postituste arv: 44
Registration date: 09/01/2012

PostitaminePealkiri: Re: Mati: Riga-5   Reede Märts 02, 2012 8:41 am

P.S. Kuna Su pill on Lätist ostetud, siis on tegu kohaliku turu mudeliga. Ehk et siit ma järeldan järgmist - kõik kahetoonilised Riga-5-d on eksportmudelid Very Happy
Tagasi üles Go down
mati

PostitaminePealkiri: Re: Mati: Riga-5   Reede Märts 02, 2012 2:22 pm

praud kirjutas:

Aga kuda need roostepesad sinna jäid? Peale tsinkimist hakkas valtsi vahelt kobrutama?

Roostepesad ilma roosteta s.t. selles mõttes, et metall kuhu peale värviti ei olnud ideaalselt sile vaid rooste oli seda närinud enne niivõrd et oleks tahtnud veidi pahtlit panna enne värvimist. Kuna aga pulbrialla pahteldada ei saa, siis tuleb vahel mõned asjad värvida paar korda, esimene kiht jääb siis aukude täiteks lihtsalt.
Panen võrri kokku enne ja siis teen otsuse kas värvin osa asju kreemiks või mitte alguses kui muid asju küljes pole on pilt veidi petlik, liiga sinine niiöelda, hiljem kui kõik tuled ja viled küljes on asi juba hoopis teine. Neid porikaid ja paaki pärast maha võtta ja uuesti värvida on üsna lihtne ja mõnus tegevus.
Tagasi üles Go down
mellpoiss

PostitaminePealkiri: Re: Mati: Riga-5   Reede Märts 02, 2012 8:24 pm

mati kirjutas:
Neid porikaid ja paaki pärast maha võtta ja uuesti värvida on üsna lihtne ja mõnus tegevus.

Jätad muljet, et polegi rohkelt projekte ootel?
Tagasi üles Go down

Mati: Riga-5

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Tagasi üles 
Lehekülg 6, lehekülgi kokku 11Mine lehele : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Next